© Thomas Dahl

Mattias Hundebøll: “Udenfor bliver madlavningen til en leg, som vi er fælles om”

For journalist og podcaster Mattias Hundebøll er det vigtigt at gøre noget ekstra ud af hverdagsmaden. Det bliver nemmere om sommeren, når familien er samlet i haven omkring grillen. Mød ham her, og få tre gode råd til, hvordan du kan skabe magi i din grillmiddag.

Mattias Hundebøll har tilberedt sin sommermenu på grillen Furnace fra Everdure by Heston Blumenthal.

© Thomas Dahl

Sådan skaber du en familievenlig grillmiddag

1. Inddrag dine børn
Børns smagsløg er mindst lige så nuancerede og kritiske som voksnes, så de skal også have lækker mad. Tag dem med i køkkenet og omkring grillen, så de ser, hvordan maden bliver tilberedt og udvikler sig undervejs, så de har været med til at lave maden. Det får dem til at føle sig inddraget og uundværlige, og det er godt for selvværdet.

2. Gør madlavningen til en leg
Brug metoder og redskaber, der gør madlavningen til noget særligt og til en sjov oplevelse, så det ikke kun er måltidet selv, der er i centrum. Det kan være en sej gadget, der giver nye muligheder, eller en råvare, som skal tilberedes på en helt særlig måde.

3. Prøv nye ting af
Det kan være sjovt for hele familien at smage noget nyt fra grillen – også for de helt små. I stedet for at ty til de klassiske grill-retter, så tænk i andre baner, som kan udfordre smagsløgene og er en oplevelse at spise. Det kan for eksempel være små blæksprutter.

Med Furnace-gasgrillen fra Everdure by Heston Blumenthal kan du tilkøbe en fuldautomatisk rotisseri, der sikrer en lige fordeling af varmen, så du får sprødt skind på hele kyllingen. Desuden har rotisseriet indbygget lys og vindue, så du kan holde øje med kødet, mens det ellers bare passer sig selv under tilberedningen.

© Thomas Dahl