Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grillkylling deluxe med nye danske kartofler og grillet spidskålssalat med yoghurtmyntedressing

Annonce Der er ingen grund til at undervurdere grillkyllingens potentiale til at spille en velsmagende hovedrolle til sommerens grillmiddage. Få her Mattias Hundebølls bud på en lækker ret, hvor kyllingen suppleres af enkle råvarer, der smager af sommer.

Grillkylling med sprødt skind, nye danske kartofler og grillet spidskålssalat med yoghurtmyntedressing sikrer dig smagen af dansk sommer til årets grillmiddage og lange, lyse aftener. Foto: Thomas Dahl. Styling: Lone Monna

En grillkylling er en klassiker, som sagtens kan være en lækker hovedattraktion til sommerens grillmiddage. Ikke mindst fordi det ofte er noget, som hele familien kan lide. Vi har besøgt journalist og podcaster Mattias Hundebøll, der serverede en velsmagende sommermiddag for hele sin familie. Den hele kylling passede sig selv på grillens rotisserie, mens Mattias Hundebøll kunne hygge med børnene, og han serverede kyllingen med helt enkelt tilbehør bestående af grillede spidskål og nye danske kartofler. Smagen af dansk sommer.

Det skal du bruge

Grillkylling og kartofler

 • 1 økologisk frilandskylling
 • 3 økologiske citroner
 • Friske krydderurter
 • Olivenolie
 • Hvidløg
 • Salt og peber
 • 800 g. nye, danske kartofler

Til spidskålene

 • 2 hele, grønne spidskål
 • Olie til pensling
 • Salt og peber

Til dressingen

 • 3 dl drænet yoghurt
 • Saften fra en halv citron
 • En håndfuld frisk mynte
 • Salt og peber

Mattias Hundebøll har tilberedt sin sommermenu på grillen Furnace fra Everdure by Heston Blumenthal. Til den eksklusive grill kan købes en fuldautomatisk rotisseri, som både har indbygget lys og vindue, så du kan holde øje med kødet, mens det ellers bare passer sig selv under tilberedningen. Foto: Thomas Dahl

Sådan gør du

Grillkyllingen og kartoflerne
Dub kyllingen tør, og fyld den med krydderurter og citrontern. Sæt den på rotisserien, og fastgør den med de medfølgende kroge. Grill den i cirka 60 minutter – De første 45 minutter på cirka 200 grader og det sidste kvarter på 250 grader. De sidste 15 minutter pensles kyllingen løbende med en blanding af olie, hvidløg, salt/peber og friske krydderurter. Her er det godt at sætte en grillbakke under kyllingen for at ungå flammer og unødvendig rengøring af grillen efterfølgende. Med Furnace-gasgrillen fra Everdure by Heston Blumenthal kan du tilkøbe en fuldautomatisk rotisserie, der sikrer en lige fordeling af varmen, så du får sprødt skind på hele kyllingen.

Forkog kartoflerne i saltet vand i 10-15 minutter (til de er næsten færdige), og skær dem herefter i mundrette bidder. Placér dem i en grillbakke og overhæld med olie, salt, peber og krydderurter. Giv dem herefter 10 minutter på grillen for fuld varme, så de bliver stegt sprøde. Husk at rode rundt i den løbende.

Spidskålssalaten og dressingen
Fjern de yderste blade på spidskålen, og flæk dem på langs i fire dele, så stilken stadig holder sammen på bladene. De pensles med lidt olie (evt. samme blanding med lidt salt/peber/hvidløg) og grilles i i cirka 5 minutter på hver af de to skårne sider, indtil de har fået en god grillfarve.

Dræn yoghurten i en times tid, inden du skal bruge den, og hak den friske mynte fint. Bland det og resten af ingredienser sammen i yoghurten, og hæld det ud over den tilberedte spidskål ved servering. For ekstra knas og sommersmag kan du grille et par asparges sammen med spidskålene – de går ligeledes godt til den friske dressing.

Skær kyllingen ud i de ønskede stykker, og servér med de sprøde kartofler og frisk urtedressing.

Se retten blive tilberedt af Mattias Hundebøll i videoen herunder, hvor han afprøver Furnace-gasgrillen fra Everdure by Heston Blumenthal. Du kan også få mere inspiration til dine sommermidage her, hvor du finder mange flere opskrifter til lækre grillmiddage.