Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grillet krondyrkølle, keyserhatte med grillet fennikel og dild

Krondyrkølle er noget af det fineste vildt – og ret kostbar. Tilberedningen i denne opskrift er enkel og superlækker.

Grillet krondyrkølle, keyserhatte med grillet fennikel og dild

© Pia Enghild

Opskrift:

krondyrkølle/filet 600 g
keyserhatte 3-400 g
skalotteløg 1 stort, snittet
smør 25 g
soya 2 spsk.
hvidløg 1 fed, finthakket
karse 4 spsk.
fennikel 1-2 stk.
dild 3 spsk.
citronskal 1 knsp.
olivenolie 1 spsk.
hvidløg 1 knsp., knust
salt og peber

Soignér svampene, og rist dem i halvdelen af smørret. Sautér herefter løg i resten af smørret og soja. Tilsæt hvidløg, når panden tages fra blusset. Rens fennikel, og befri for de yderste grove dækblade. Skær fennikel i kvarte, og grill 2-3 min. på hver side. Vend de varme fennikel med dild, citronskal, olivenolie og hvidløg.

Skær kødet i tynde skiver, og pensl med lidt olie. Grill kødet kort på hver side, og krydr med salt og kværnet peber. Servér de grillede krondyrskiver med keyserhatte, skalotteløg og strø med karse. Anret evt. den grillede fennikel på en sidetallerken.

Relaterede Artikler