
Grillede lammekoteletter med nye gulerødder og sprød boghvede
Server denne smagfulde hovedret til jeres næste grill-aften.
AfLone Kjær
Lammekoteletter på grill med nye gulerødder, fennikel, kapers-vinaigrette og sprød boghvede
Til 4 personer
Det skal du bruge:
Lammekoteletter
- 2 lammekroner skåret i koteletter
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 2 fed hvidløg
- 3 kviste frisk rosmarin
Grillet grønt med boghvede og ramsløg
- 2 spsk. boghvede
- 1 bundt nye gulerødder
- 2 fennikel
- olivenolie
- 400 g kogte små kartofler
- 1 lille bundt ramsløg
Kapers-vinaigrette
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 dl olivenolie
- 2 tsk. grovkornet sennep
- 2 tsk. salte kapers
Sådan gør du:
Lammekrone
- Dryp kødet med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber, knust hvidløgsfed og hakket rosmarin. Lad dem "marinere" lidt, mens det øvrige tilberedes.
Grillet grønt
- Rist boghvede sprød på en tør slip let-pande.
- Skur gulerødderne, og skær dem igennem på langs.
- Skær top og bund af fennikel, og skær dem i skiver på ca. 1 cm tykkelse.
- Pensl grøntsagerne med olivenolie, og grill på skærefladen, til de er møre, men stadig har lidt bid.
- Skær kartoflerne i kvarte, og vend med de grillede grøntsager.
Kapers-vinaigrette
- Rør eddike med olivenolie, sennep og hakkede kapers til en dressing.
- Grill lammekoteletterne i 2-3 min. på hver side.
- Anret de grillede grøntsager på et fad, og dryp kapers-vinaigrette over. Drys med boghvede, og servér med ramsløg til de grillede lammekoteletter.