Grillede lammekoteletter med nye gulerødder og sprød boghvede

Server denne smagfulde hovedret til jeres næste grill-aften.

opskrift lammekoteletter med grillede grønt
© Foto: Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjær

Lammekoteletter på grill med nye gulerødder, fennikel, kapers-vinaigrette og sprød boghvede

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Lammekoteletter

  • 2 lammekroner skåret i koteletter
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • 3 kviste frisk rosmarin

Grillet grønt med boghvede og ramsløg

  • 2 spsk. boghvede
  • 1 bundt nye gulerødder
  • 2 fennikel
  • olivenolie
  • 400 g kogte små kartofler
  • 1 lille bundt ramsløg

Kapers-vinaigrette

  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk. grovkornet sennep
  • 2 tsk. salte kapers

Sådan gør du:

Lammekrone

  1. Dryp kødet med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber, knust hvidløgsfed og hakket rosmarin. Lad dem "marinere" lidt, mens det øvrige tilberedes.

Grillet grønt

  1. Rist boghvede sprød på en tør slip let-pande.
  2. Skur gulerødderne, og skær dem igennem på langs.
  3. Skær top og bund af fennikel, og skær dem i skiver på ca. 1 cm tykkelse.
  4. Pensl grøntsagerne med olivenolie, og grill på skærefladen, til de er møre, men stadig har lidt bid.
  5. Skær kartoflerne i kvarte, og vend med de grillede grøntsager.

Kapers-vinaigrette

  1. Rør eddike med olivenolie, sennep og hakkede kapers til en dressing.
  2. Grill lammekoteletterne i 2-3 min. på hver side.
  3. Anret de grillede grøntsager på et fad, og dryp kapers-vinaigrette over. Drys med boghvede, og servér med ramsløg til de grillede lammekoteletter.