Tomat- og spinatsuppe med hvidløgsbrød

I denne opskrift pynter vi videre på den klassiske ret, tomatsuppe, som de fleste kender og kan lide. De hjemmelavede hvidløgsbrød smager så uendeligt meget bedre end de færdigkøbte.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer (20 minutter)

løg 1 stk. æble 1 stk. cherrytomater 3 dåser grønsagsbouillon 2 dl piskefløde 1 dl spinat 200 g, frisk boller 4 stk., gerne italienske smør 40 g, blødt hvidløg 2 fed olie salt, peber og sukker

Sæt ovnen på 225 grader. Hak løg og æble, og svits det i olie i en gryde. Kom tomater, bouillon og fløde i gryden, og lad det småkoge ca 10 minutter. Skær dybe snit i hver bolle. Rør smørret med finthakket hvidløg, og kom lidt hvidløgssmør i hvert snit. Bag bollerne sprøde i ovnen. Smag suppen til med salt, peber og sukker. Kom spinaten i gryden, og vend forsigtigt rundt. Sluk for varmen, og server med brødet til.