Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sensommertomater i olivenolie med frisk gedeost og karljohan

Tomater i Danmark smager allerbedst i september. Vælg gerne frilandstomater i flere farver til denne opskrift.

Semsommertomater i olivenolie

© Pia Enghild

Opskrift:

sensommertomater 1 bk, gerne i flere farver
gedeost 1 bæger, frisk
oliven 25, gerne niÇoise
olivenolie 2 spsk., ung, grøn og syrefri
karljohan 1 stk., tørret, stødt til mel i en morter

Tomater gives et lille kryds i toppen og blancheres 15 sek. og løftes direkte i koldt vand. Pil skallen af tomaterne. Pisk den friske gedeost let, og anret i bunden af fire små glas. Herpå lægges tomater og oliven vendt i olivenolien. Strø til sidst med salt og karljohanstøv.

Relaterede Artikler