Paneret østers med rødbedemayonnaise

Vi serverer dem både helt klassisk og paneret med en rødbedemayonnaise. Begge retter er stærk vanedannende!

© Anders Schønnemann

4 personer

Rødbedemayonnaise Æggeblommer 2 stk. Grovkornet sennep 1 tsk. Salt 1⁄2 tsk. Olivenolie 11⁄2 dl Kogt rødbede 100 g Citron 1 stk., saft heraf peber Østers 2 fustager min. 16 stk. Pankorasp 50 g Smør til stegning Kørvel 1 bundt frisk Citron 1 stk.

Pisk æggeblommer med sennep og salt. Spæd gradvist til med olivenolie, mens der piskes, indtil det er en tyk mayonnaise. Blend kogte afkølede rødbeder til en fin puré, og vend forsigtigt i mayonnaisen. Smag til med citronsaft og peber. Åbn dine østers ved at bruge en østerskniv, som du stikker ind i åbningen. Løsn kødet fra skallen, og dryp halvdelen af østersene med citronsaft. Tag de øvrige østers ud af skallen. Vend dem i pankorasp, og steg dem sprøde i smør. Kom en teske mayonnaise i hver østersskal, og læg de panerede østers heri. Top med kørvel, og servér sammen med østers naturel.

Relaterede Artikler