Østers med asparges og geranium

Lækker lille ret - perfekt som velkomst til sommergæsterne.

Østers med asparges

Asparges. Danske økoasparges er i sæson i maj og juni. De konventionelle lidt længere. Friske asparges kan spises rå eller tilberedes ganske kort i lidt kogende, saltet vand. Altid gerne med smør. Asparges er rige på C- og B-vitaminer og indeholder en del folinsyre. Asparges indeholder næsten ingen kalorier. Den nederste ende af asparges er sej og svær at tygge. Man siger, at asparges knækker der, hvor den træede ende begynder, men jeg synes, det er bedre at skære lidt af enden af – ellers mister man ofte for meget asparges.

© Lene Samsø

Østers med asparges og geranium

Snack til 2-6 personer

Der er jo stor forskel på, hvor mange østers folk kan spise. Så servér dem i bunkevis for de store fans eller en lille velkomst til seks som her.

Det skal du bruge:

Olie:

  • Skal af 1 økocitron
  • ½-1 dl olivenolie

Østers:

  • 3-4 grønne asparges
  • 1 spsk. citronsaft
  • 12 gode østers
  • Lidt plukkede geraniumblomster

Sådan gør du:

  1. Kom skrællen fra en citron i en smule olivenolie, og lun olien i et par minutter – den skal ikke koge, bare lunes.
  2. Knæk de træede ender af aspargesene, og kassér dem. Lav tynde strimler af asparges, og skær den smukke top af – brug resten af dem i en anden ret.
  3. Afdryp dem inden brug, og vend dem med en smule citronsaft.
  4. Sigt olien.
  5. Åben østers, og sæt dem gerne på is på et fad.
  6. Top med en dråbe citronolie, lidt aspargestop- og strimler og en smule geranium. Servér straks.

TIP: Brug helst en mild olivenolie til din citronolie.