En lækker forret i form af en lille osteanretning med hjemmelavet stikkelsbærkompot.
Af
Lone Kjær
— 13. september 2019
Mønkiks med Høost og spicy stikkelsbær
Et lille stykke ost, en knasende sprød kiks og en spicy stikkelsbærkompot er den perfekte lille osteanretning. I glassene har vi en lille snaps med honning og chili fra Snaps Bornholm. Den smager virkelig godt til osten.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Stikkelsbærkompot
100
g
stikkelsbær
37
g
sukker
½
grøn chili
Tilbehør
½
pakke kiks, fx Dark Sky fra Møn
½
ost, fx Høost fra Naturmælk
Sådan gør du
Skyl og klargør stikkelsbærrene, og kom dem i en gryde med sukker.
Flæk chilien, skrab kornene ud, og hak chilien fint.
Kom chilien i gryden til stikkelsbærrene, og kog ved svag varme i ca. 10 minutter, til de brister let.
Giv dem eventuelt en tur med stavblenderen, og afkøl.
Servér ost med kiks, stikkelsbærkompot og eventuelt en lille snaps.