Mønkiks med høost og spicy stikkelsbær

En lækker forret i form af en lille osteanretning med hjemmelavet stikkelsbærkompot.

© Tia Borgsmidt

Osteproduktionen i Danmark bliver bedre og bedre, så find din yndlings, og servér den for gæsterne. Klinker fra Dahl Studio, hvidt porcelænsfad privateje, lille kop fra Lyngby Porcelæn og træske privateje.

Mønkiks med Høost og spicy stikkelsbær

4 personer

Et lille stykke ost, en knasende sprød kiks og en spicy stikkelsbærkompot er den perfekte lille osteanretning. I glassene har vi en lille snaps med honning og chili fra Snaps Bornholm.
Den smager virkelig godt til osten.

Det skal du bruge:

Stikkelsbærkompot

  • 200 g stikkelsbær
  • 75 g sukker
  • 1 grøn chili

Tilbehør

  • 1 pakke kiks, fx Dark Sky fra Møn
  • 1 ost, fx Høost fra Naturmælk

Sådan gør du:

Stikkelsbærkompot

  1. Skyl og klargør stikkelsbærrene, og kom dem i en gryde med sukker.
  2. Flæk chilien, skrab kornene ud, og hak chilien fint.
  3. Kom chilien i gryden til stikkelsbærrene, og kog ved svag varme i ca. 10 minutter, til de brister let.
  4. Giv dem eventuelt en tur med stavblenderen, og afkøl.
  5. Servér ost med kiks, stikkelsbærkompot og eventuelt en lille snaps.