Osteproduktionen i Danmark bliver bedre og bedre, så find din yndlings, og servér den for gæsterne. Klinker fra Dahl Studio, hvidt porcelænsfad privateje, lille kop fra Lyngby Porcelæn og træske privateje.
Mønkiks med Høost og spicy stikkelsbær
4 personer
Et lille stykke ost, en knasende sprød kiks og en spicy stikkelsbærkompot er den perfekte lille osteanretning. I glassene har vi en lille snaps med honning og chili fra Snaps Bornholm. Den smager virkelig godt til osten.
Det skal du bruge:
Stikkelsbærkompot
200 g stikkelsbær
75 g sukker
1 grøn chili
Tilbehør
1 pakke kiks, fx Dark Sky fra Møn
1 ost, fx Høost fra Naturmælk
Sådan gør du:
Stikkelsbærkompot
Skyl og klargør stikkelsbærrene, og kom dem i en gryde med sukker.
Flæk chilien, skrab kornene ud, og hak chilien fint.
Kom chilien i gryden til stikkelsbærrene, og kog ved svag varme i ca. 10 minutter, til de brister let.
Giv dem eventuelt en tur med stavblenderen, og afkøl.
Servér ost med kiks, stikkelsbærkompot og eventuelt en lille snaps.