© Pia Enghild

Letbrændte soyabønner

En lækker og anderledes opskrift på en appetizer med ekstra bid fra finthakket chili. Servér et glas champagne til.

Opskrift:

soyabønner 250 g, (frosne eller skalfrosne)
svampesoya 2 spsk., kan købes hos asiatisk købmand
purløg 2 spsk., friskhakket
olivenolie 1 spsk., god og syreneutral
hvidløg ½ fed, revet
frisk chili 1 tsk., finthakket
havsalt efter behov

Brænd bønnerne direkte fra fryseren med en gasbrænder, til de er pletvist forkullede. Bønnerne kan alternativt grilles på grill ganske tæt på kullene.

Vend bønnerne med resten af ingredienserne, og servér straks med god cava eller champagne til.

Tallerken, Pure, fra Dibbern. Dug, Helene Vonsilds Sputnik for Kvadrat. Vase, Glacier, fra Menu.