Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grillede asparges med ramsløg og brændnælder

Dampet, rå eller grillet? Asparges kan nydes på mange måder. Her er de blevet grillet serveret med et spejlæg og parmesan.

Grillede asparges

© Anders Schønnemann

Grillede asparges med ramsløg og brændnælder, hertil spejlæg og parmesan

4 Personer

Det skal du bruge:

  • 12 grønne asparges
  • 2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
  • 2 håndfulde friske ramsløgsblade
  • og brændenælder
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 4 æg
  • 25 g parmesan

Sådan gør du:

  1. Knæk rodenden af aspargesene, og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe godt af.
  2. Vend asparges med lidt olivenolie, kom dem pågrillen sammen med ramsløg og brændenælder, og grill dem ved høj varme i 1-2 min., til de har et flot grillmønster, men stadig er helt sprøde i midten.
  3. Krydr med havsalt og friskkværnet peber.
  4. Sæt en pande på grillen, og kom lidt olivenolie på.
  5. Slå æg ud på panden, og steg dem 2-3 min., så æggehviden sætter sig, og æggeblommen stadig er blød og flydende.
  6. Krydr med havsalt og friskkværnet peber.
  7. Servé aspargesene på en tallerken med spejlæg, lidt olivenolie, friskrevet parmesan, salt og friskkværnet peber.