© Pia Enghild

Gratinerede porrer i butternutsauce

En opskrift på en grøn forret med cremet butternutsauce, sprøde macadamianødder og oliven på toppen.

Opskrift:

porrer 8 stk., tynde (ca. 800 g)
hønsefond 1 l

Butternutsauce:
butternutsquash 150 g, i små tern
pasteuriserede æggeblommer 2 stk. (ca. 2 spsk.)
parmesan 25 g, fintrevet
groft salt ¼ tsk.
purløg 2 spsk., fintklippet
rosmarin 1 tsk., finthakket
sorte oliven, 16-20 stk., fx nicoise
macadamianødder 16-20 stk.
kapers 2 spsk.
olivenolie 2 spsk.

Fjern de yderste dækblade fra porrerne, og skyl dem, så al jord bliver vasket ud af toppen. Kom porrerne i kogende hønsefond, og kog dem i ca. 6 min. Løft porrerne op, og afkøl dem i isvand. Kog hønse-porre-fonden ind til ca. 2 dl, så du har 1 dl til butternutsauce og 1 dl til svampetoast.

Kog squashternene i 1 dl fond i ca. 15 min. Blend blandingen, til den er glat, vend æggeblommer, parmesan og olivenolie i, og smag til.

Flæk porrerne i kvarte. Hæld butternutsaucen over, og gratiner hurtigt med en gasbrænder eller under grillen i ovnen. Fordel herpå krydderurter, oliven, nødder, kapers og et dryp olivenolie.

Tallerken fra Ditte Fischer. Bestik, Karri, fra Studio William.