Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Gratinerede porrer i butternutsauce

En opskrift på en grøn forret med cremet butternutsauce, sprøde macadamianødder og oliven på toppen.

© Pia Enghild

Opskrift:

porrer 8 stk., tynde (ca. 800 g)
hønsefond 1 l

Butternutsauce:
butternutsquash 150 g, i små tern
pasteuriserede æggeblommer 2 stk. (ca. 2 spsk.)
parmesan 25 g, fintrevet
groft salt ¼ tsk.
purløg 2 spsk., fintklippet
rosmarin 1 tsk., finthakket
sorte oliven, 16-20 stk., fx nicoise
macadamianødder 16-20 stk.
kapers 2 spsk.
olivenolie 2 spsk.

Fjern de yderste dækblade fra porrerne, og skyl dem, så al jord bliver vasket ud af toppen. Kom porrerne i kogende hønsefond, og kog dem i ca. 6 min. Løft porrerne op, og afkøl dem i isvand. Kog hønse-porre-fonden ind til ca. 2 dl, så du har 1 dl til butternutsauce og 1 dl til svampetoast.

Kog squashternene i 1 dl fond i ca. 15 min. Blend blandingen, til den er glat, vend æggeblommer, parmesan og olivenolie i, og smag til.

Flæk porrerne i kvarte. Hæld butternutsaucen over, og gratiner hurtigt med en gasbrænder eller under grillen i ovnen. Fordel herpå krydderurter, oliven, nødder, kapers og et dryp olivenolie.

Tallerken fra Ditte Fischer. Bestik, Karri, fra Studio William.

Relaterede Artikler