© Anders Schønnemann

Ceviche med torsk, bagte rødbeder

Lækker rå fisk, som næsten tilbereder sig selv i syren fra citron eller lime.

4 personer

Ceviche
Torskefilet 400 g uden skind og ben
Citroner 1-2, saft heraf
Sukker 2 tsk.
Salt 1 tsk.
Bredbladet persille 4 kviste

Bagte rødbeder
Rødbeder 4 stk. runde
Olivenolie en smule

Wasabimayonnaise
Mayonnaise 4 spsk.
Wasabi 2 tsk.

Tilbehør
Æbler 2 stk.
Valnødder 2 spsk.
Bredbladet persille 4 kviste
Surdejsbrød 4 skiver

• Skær torsken i tynde skiver eller i tern på 2 x 2 cm.
• Læg torsken i et fad, og pres citronsaft over.
• Bland sukker med salt og hakket persille, og drys over fisken. Stil fisken tildækket på køl i ca. 1 time. Vend den efter ca. 30 min.
• Vaskrødbederne,ogtørdemgodt. Lægrødbederne på et stykke bagepapir, og dryp lidt olivenolie over.
• Bag rødbederne ved 180° i ca. 45 min., indtil de er møre og rynkede. Afkøl rødbederne, før skrællen pilles af.
• Skær rødbederne i mundrette stykker.
• Smag mayonnaise til med wasabi, og kom blandingen i en sprøjtepose.
• Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær i både.
• Fordel torsk, rødbeder og æbler på tallerkenerne.
• Sprøjt mayonnaisen ud i små toppe, og drys med hakkede valnødder og bredbladet persille.
• Servér med ristet brød.