Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ceviche med torsk, bagte rødbeder

Lækker rå fisk, som næsten tilbereder sig selv i syren fra citron eller lime.

© Anders Schønnemann

4 personer

Ceviche
Torskefilet 400 g uden skind og ben
Citroner 1-2, saft heraf
Sukker 2 tsk.
Salt 1 tsk.
Bredbladet persille 4 kviste

Bagte rødbeder
Rødbeder 4 stk. runde
Olivenolie en smule

Wasabimayonnaise
Mayonnaise 4 spsk.
Wasabi 2 tsk.

Tilbehør
Æbler 2 stk.
Valnødder 2 spsk.
Bredbladet persille 4 kviste
Surdejsbrød 4 skiver

• Skær torsken i tynde skiver eller i tern på 2 x 2 cm.
• Læg torsken i et fad, og pres citronsaft over.
• Bland sukker med salt og hakket persille, og drys over fisken. Stil fisken tildækket på køl i ca. 1 time. Vend den efter ca. 30 min.
• Vaskrødbederne,ogtørdemgodt. Lægrødbederne på et stykke bagepapir, og dryp lidt olivenolie over.
• Bag rødbederne ved 180° i ca. 45 min., indtil de er møre og rynkede. Afkøl rødbederne, før skrællen pilles af.
• Skær rødbederne i mundrette stykker.
• Smag mayonnaise til med wasabi, og kom blandingen i en sprøjtepose.
• Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær i både.
• Fordel torsk, rødbeder og æbler på tallerkenerne.
• Sprøjt mayonnaisen ud i små toppe, og drys med hakkede valnødder og bredbladet persille.
• Servér med ristet brød.

Relaterede Artikler