© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt Opskrifter Fennikelsticks a la grissini Bag dine egne grissini – det er nemt, og de er bedre end de købte! Af Lone Kjær — 10. oktober 2023 Fennikelsticks a la grissini En superlækker snack til et lille glas vin før middagen. Skal det gå stærkt, kan du også sagtens bruge en færdigkøbt pizzadej. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Dej ½ dl vand 5 g gær ½ tsk. flagesalt ½ spsk. olivenolie 62 g fuldkornsdurummel 37 g italiensk durummel Topping 1 tsk. hele fennikelfrø 1 spsk. olivenolie 25 g revet parmesanost lidt olivenolie til pensling flagesalt Sådan gør du Dej Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olivenolie, og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tilberedes dejen i forvejen, skal den i en beholder med låg og opbevares på køl. Topping Tænd ovnen på 200o varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen, så den er godt varm. Stød fennikelfrø i en morter. Rul dejen ud, ca. 20 x 40 cm, og pensl med olie. Drys med revet parmesanost og fennikelfrø, og fold dejen sammen, så den er ca. 20 x 20 cm. Skær dejen ud i 1 cm tykke strimler, og sno den forsigtigt. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og pensl overfladen forsigtigt med lidt olie. Drys med flagesalt, og bag stængerne i ovnen i ca. 12 min. Servering Servér fennikelsticks, mens de er nybagte, ledsaget af et glas vin. © Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt Relateret Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella Tilbehør Dette nemme bordtrick vil løfte både morgenmad og middag til noget helt særligt Opskrifter Spæd salat med jordbær, ærter og croutoner Forret Opskrift på sprøde bruschetta med krabbe og fennikel Hovedret Små kyllingedeller med hjemmelavet ærtepesto Forret Opskrift på fyldte, grillede blæksprutter i krydderolie