Grissini med fennikel
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Fennikelsticks a la grissini

Bag dine egne grissini – det er nemt, og de er bedre end de købte!

Fennikelsticks a la grissini

En superlækker snack til et lille glas vin før middagen. Skal det gå stærkt, kan du også sagtens bruge en færdigkøbt pizzadej.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Dej

  • ½ dl vand
  • 5 g gær
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ spsk. olivenolie
  • 62 g fuldkornsdurummel
  • 37 g italiensk durummel

Topping

  • 1 tsk. hele fennikelfrø
  • 1 spsk. olivenolie
  • 25 g revet parmesanost
  • lidt olivenolie til pensling
  • flagesalt

Sådan gør du

Dej

  1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
  1. Tilsæt salt og olivenolie, og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen.
  1. Ælt, til dejen er glat og smidig.
  1. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  1. Tilberedes dejen i forvejen, skal den i en beholder med låg og opbevares på køl.

Topping

  1. Tænd ovnen på 200o varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen, så den er godt varm.
  1. Stød fennikelfrø i en morter.
  1. Rul dejen ud, ca. 20 x 40 cm, og pensl med olie.
  1. Drys med revet parmesanost og fennikelfrø, og fold dejen sammen, så den er ca. 20 x 20 cm.
  1. Skær dejen ud i 1 cm tykke strimler, og sno den forsigtigt.
  1. Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og pensl overfladen forsigtigt med lidt olie.
  1. Drys med flagesalt, og bag stængerne i ovnen i ca. 12 min.

Servering

  1. Servér fennikelsticks, mens de er nybagte, ledsaget af et glas vin.
Grissini med fennikel
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt