© Anders Schønnemann

Vermouth med rabarbersaft og hybenrose

Den søde rabarber-saft giver en herlig friskhed til den krydret Vermouth.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Rabarbersaft

  • 100 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • ½ usprøjtet citron
  • isterninger
  • 2 rød vermouth
  • ½ håndfuld hybenroser

Sådan gør du

  1. Skær rabarber ud i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og saft og fintrevet skal fra en citron.
  1. Bring i kog, og lad det koge 2-3 min., sluk for varmen, og lad det hele trække i 15-20 min.
  1. Sigt væsken igennem en sigte, og kom herefter saften på køl.
  1. Kom isterninger i 4 glas, tilsæt 1 dl vermouth i hvert glas, og top herefter op med rabarbersaft.
  1. Kom et par friske hybenroseblade på toppen.