© Anders Schønnemann

Tre lækre juice-opskrifter fra Louisa Lorangs nye bog

I Louisa Lorangs nye bog ”Juice for begyndere” kan du finde de lækreste juice-opskrifter. Her får du vores tre absolutte favoritter, som er taget direkte fra den fine bog.

Bogen ”Juice for begyndere” er skrevet af Louisa Lorang og er sprængfyldt med lækre juicer. Bogen er for alle, og der er masser af inspiration at hente, hvad enten du allerede er en ivrig juicer, eller bare rigtig gerne vil i gang.

Alle opskrifter er nemme og simple, og så er ingredienslisten på en minimum. Fælles for alle juice-opskrifterne er, at de er uden mælkeprodukter og ikke tilsat sukker. Og så smager de naturligvis sundt, friskt og lækkert.

Læs også: Ananasjuice.

CITRUS-KOLLE

Ca. 8 dl

Citrus-basker for alle pengene! Skøn på morgenbordet eller i solen, hvis du har en influenza coming up!

Det skal du bruge:

  • ½ pomelo
  • 1 pink grapefrugt
  • 3 appelsiner
  • 1 ananas

Sådan gør du:

  • Skær skrællen af pomelo, grape, appelsiner og ananas.
  • Kør alle ingredienserne på en saftcentrifuge eller en slowjuicer.
  • Nyd iskold.

TIP: Pomelo er sød, mild og meget citrus-agtig – men uden at være rigtig bitter. Er den ikke i sæson, så fyr et par ekstra appelsiner i. Eller måske citron og lidt agavesirup, hvis juicen skal blive lemonade-agtig.

BLÅBÆR-BALLADE

Ca. 3 dl

Juicen er ret intens og sød og er bestemt ikke en af dem, hvor man kan drikke flere glas selv. Nyd et lille glas i stedet for et glas vin eller nyd et glas på morgenbordet.

Juicen er totalt børnevenlig og fantastisk til fest.

Det skal du bruge:

  • ¼-½ lime
  • 250 g blåbær
  • 3 søde æbler
  • Gerne isterninger

Sådan gør du:

  • Skær skrællen af limen.
  • Kør lime, blåbær og æbler i en saftcentrifuge eller en slowjuicer.
  • Nyd iskold.

TIP: Du kan godt bruge blåbær fra frost. Tjek dog, at de ikke kræver opvarmning inden brug, og optø dem.

Undlad lime, hvis dine blåbær ikke er super sprøde.

Læs også: Lav din egen lækre og lette sommerdrik med Nutella.

JORDBÆRMÆLK

Ca. 4 dl

Man kan bruge udblødte nødder til at give juicen en mælkelignende konsistens. Vil du hellere have en frisk juice, kan du sagtens lave juicen uden mandlerne.

Jeg sætter mandler i blød i koldt vand natten over i køleskab og smider dem i min juicer. Elsker den blide, bløde jordbærmælk-fornemmelse!

Justér limen efter, hvor syrlige dine bær er!

Det skal du bruge:

  • 50 g udblødte mandler
  • ½-1 lime
  • ¼ moden ananas
  • 300 g jordbær
  • 1 æble

Sådan gør du:

  • Sæt mandlerne i blød i koldt vand natten over i køleskab. Hæld vandet fra mandlerne og skær skrællen af lime og ananas. Juice mandler, ananas, lime, jordbær og æble i en centrifuge eller slowjuicer.
  • Servér iskold! Gerne med isterninger i.

TIP: Udblødte mandler kan også laves til en skøn mandelmælk. Blend dem i en blender med friskt koldt vand og evt. et nip salt og en smule agavesirup. Sigt eller lad være.

”Juice for begyndere” udgives hos forlaget Lindhardt og Ringhoff.

Læs også: 8 lækre køkkenmaskiner.