
To venner åbner Nordens første økologiske cocktailfabrik
Det startede med et cocktail-laboratorium i et sommerhus. Nu åbner firmaet Nohrlund en cocktailfabrik med en kæmpe shaker, der kan mixe 3000 liter økologiske bær, sirupper og spiritus.
AfI sommeren 2016 var succesen næsten ved at løbe fra de to iværksættere, Søren Aamand og Anders Houmann. Deres cocktailfirma Nohrlund havde eksisteret i knap to år, og de var gået fra at mønstre en lille bar med ti ansatte til at administrere to cocktailtrucks og 250 svedende bartendere på store events.
Økologiske cocktails mixet af nordiske råvarer og tappet på flaske – dét var den opskrift og forretningsidé, som danskerne overvældende hurtigt havde taget til sig, og de to venner så hundredetusinder af deres hjemmeproducerede flasker ryge over disken til firmafester, bryllupper og festivaller. En halv million Nohrlund-cocktails forventes at blive drukket i 2017, og
det enkle koncept er blevet til en kompliceret, logistisk øvelse.
Cocktailshaker, der mixer 1500 cocktails i timen
Den 15. juni åbner Nohrlund derfor deres egen økologiske cocktailfabrik i Hvidovre, så nu bliver der mere tid til at finpudse selve kerneaktiviteten, at udvikle opskrifter og sikre den nordiske ånd i smag og stil. Det er Nordens – måske verdens – første cocktailfabrik.
Fabrikken kommer blandt andet til at bestå af en kæmpemæssig cocktailshaker, som kan mixe 3000 liter ad gangen og producere 1500 cocktails i timen. Det kræver en eventyr-kæmpe af en bartender at shake den volumen, men heldigvis foregår det automatisk sammen med de andre bryggerimaskiner.