
Rabarber Daiquiri med hjemmelavet rabarberlikør
Se hvor overraskende simpelt det er, at lave sin egen rababerlikør. Og brug den så til at give et bidende frugtigt spark til den klassiske sommercocktail, Daiquirien.
AfFå cocktails i historien er mere forfriskende end den simple daiquiri. Sprød rom fra Caribien tilsat iskold, friskpresset lime og et enkelt balancerende stænk sukker, bringer den fuldendte oplevelse i den varme sommer.
Siden cocktailens første optræden i historien tilbage i 1898, har denne simple drink gennemgået en mindre dogmatisk redefinering af hvad den oprindelige servering dikterede. I Norden er den frugtige version med jordbær, mishandlet i en blender og serveret absurd nedvandet med knuste iskrystaller hvad mange forbinder med en original daiquiri. Uagtet, hvor frisk og fristende denne fejltolkning af den fyrige cocktail fra det forrige årtusinde end måtte fremstå, så har det forbløffende lidt tilfælles med den elegante, forfinede, crispy og næsten tørre daiquiri.
Den perfekte daiquiri balancerer den svære kunst mellem det søde (sukker), det syrlige (lime), styrke (rom) og perfekt nedvanding (is). Omend hvor simpelt det lyder, så er det stadig en smuk og fin balance mellem de forskellige faktorer, der ved den mindste tilføjelse af én af de fire ingredienser kan fjerne cocktailens enestående æstetik.