Lækker rabarber drink i højt glas på bord

Rabarber Daiquiri med hjemmelavet rabarberlikør

Se hvor overraskende simpelt det er, at lave sin egen rababerlikør. Og brug den så til at give et bidende frugtigt spark til den klassiske sommercocktail, Daiquirien.

Få cocktails i historien er mere forfriskende end den simple daiquiri. Sprød rom fra Caribien tilsat iskold, friskpresset lime og et enkelt balancerende stænk sukker, bringer den fuldendte oplevelse i den varme sommer.

Siden cocktailens første optræden i historien tilbage i 1898, har denne simple drink gennemgået en mindre dogmatisk redefinering af hvad den oprindelige servering dikterede. I Norden er den frugtige version med jordbær, mishandlet i en blender og serveret absurd nedvandet med knuste iskrystaller hvad mange forbinder med en original daiquiri. Uagtet, hvor frisk og fristende denne fejltolkning af den fyrige cocktail fra det forrige årtusinde end måtte fremstå, så har det forbløffende lidt tilfælles med den elegante, forfinede, crispy og næsten tørre daiquiri.

Den perfekte daiquiri balancerer den svære kunst mellem det søde (sukker), det syrlige (lime), styrke (rom) og perfekt nedvanding (is). Omend hvor simpelt det lyder, så er det stadig en smuk og fin balance mellem de forskellige faktorer, der ved den mindste tilføjelse af én af de fire ingredienser kan fjerne cocktailens enestående æstetik.

Lækker rabarber drink i højt glas på bord

Rabarber daiquiri

Traditionelt er det Cubansk rom, der anvendes til daiquiris (eksempelvis Bacardi Superior), men man kan med fordel anvende lys rom fra Sydamerika, da denne ofte har en mere rund ‘finish’. Friskpresset lime skal altid udgøre den surhedsregulerende balance, men sukkeret kan erstattes med forskellige varianter af sødme. I dette tilfælde anvendes hjemmelavet rabarberlikør, der samtidig giver et bidende frugtigt spark til cocktailens endelige udtryk.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 drink

Ingredienser

 • 120 ml Diplomatico Blanco Rum
 • 40 ml friskpresset lime
 • 40 ml hjemmelavet rabarberlikør

Sådan gør du

 • Alle ingredienser shakes i en isfyldt shaker og ‘straines’ i et iskoldt cocktailglas på stilk.
 • Serveres uden is og sugerør.

Hjemmelavet rabarberlikør

Sådan laver du en nem, lækker hjemmelavet rabarberlikør. Selve arbejdstiden er ikke lang, men den skal dog stå og trække ved stuetemperatur i 4-5 dage.

Er du på udkig efter en lækker drink til sommeren, der med sikkerhed vil imponere med både smag, ambition og udseende, så er denne hjemmelavede rabarberlikør den perfekte ingrediens. Den giver lige det ekstra pift til en drink som Rabarber Daiquri.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 flaske

Ingredienser

 • 2 kg rabarber
 • 1400 ml vodka
 • 700 g sukker (cirka, smag selv til)

Sådan gør du:

 • Rabarberlikøren laves ved at lægge 1 kg rabarber i 700ml vodka ved stuetemperatur i 4-5 dage.
 • Herefter sis frugten fra, og væsken hældes igennem et kaffefilter, for at bortskaffe de sidste frugtrester i væsken.
 • Herefter tilsættes sukker.
 • Smag selv til - men rettesnoren er 1 del sukker til 2 dele rabarbervodka.
 • Herefter røres sukkeret komplet ud i rabarberlikøren.

Om forfatteren

Peter Altenburg har beskæftiget sig med sammensætningen af alkohol og friske råvarer i mere end 20 år. Peter er indehaver af den klassiske københavnske cocktailbar GILT, og driver desuden den velbesøgte Holmens Kanal, ligeledes i København.

GILT har været nomineret til Byens Bedste Cocktailbar seks gange, og nomineret til iByen-prisen to gange. GILT udvikler i dag cocktailprogrammer for internationale barer og restauranter.

Find GILT på facebook og på @giltcph på Instagram