
Hjemmelavet hindbærlemonade med mynte og gin
Kombinationen af citron, lime, mynte og hindbær er uimodståelig i en velkomstdrink. Servér den hjemmelavede lemonade med eller uden alkohol afhængigt af smag.
AfLone Kjær
Hindbærlemonade med mynte og gin
Ca. 1 Liter lemonade
Servér den hjemmelavede lemonade med mynte, hindbær og isterninger i longdrinks-glas.
Det skal du bruge:
Lemonade
- 3 citroner
- 6 lime
- 200 g rørsukker
- 1 liter vand
- 300 g friske hindbær
- 2 kviste frisk mynte
Drinks til 4 personer
- 6 dl lemonade
- 8 cl gin
- 12 hindbær
- Lidt mynte
- Isterninger
Sådan gør du:
Lemonade
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Halvér citroner og lime og vend dem med halvdelen af sukkeret.
- Fordel citrusfrugterne i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i ca. 30 min.
- Tag citrusfrugterne ud af ovnen og kom dem i en gryde med saften – pres dem gerne lidt.
- Tilsæt resten af sukkeret, vand og hindbær. Kog et par minutter til sukkeret er opløst.
- Si lemonaden og afkøl, før den hældes på en flaske med lidt myntekviste.
Servering
Fordel lemonade, gin og hindbær i longdrinks-glas med lidt mynte og isterninger. Servér straks.
TIP:
Gin kan sagtens udelades for en alkoholfri version. Lemonaden holder sig fint på køl i op til 3 uger.