Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Eksklusivt spiritus-brand forvandler bananskræl til vodka

De laver også rom og vermouth af kasserede kaffebønner og vindrueskaller.

Forfriskende drink med god samvittighed

Nu kan du snart nyde en forfriskende drink med ekstra god samvittighed. Som navnet antyder, laver det skotske brand, Discarded, nemlig spiritus af overskudsråvarer, som ellers skulle have været kasseret.

Væk fra engangsbrug

Skaller fra kasserede kaffebønner, bananskræl og vindrueskal er normalt ikke noget, man forbinder med hverken vermouth, rom eller vodka, men det vil det innovative spiritus-brand lave om på.

Ved at tilbyde et produkt, hvor genanvendelse er tænkt ind i produktionen fra inderst til yderst, taler de med deres koncept ind i bevægelsen væk fra engangsbrug.

Samtidig har de formået at skabe et produkt, som på trods af de noget alternative råvarer leverer en så imponerende smag og kvalitet, at flaskerne er at finde hos nogle af de mest eksklusive barer og restauranter i London.

© Discarded

Innovative dråber

Discarded startede med en inspiration fra den fremherskende kaffekultur, som ledte til brandets første produkt, Discarded Cascara Vermouth, hvor restproduktet cascara, der hidtil har været kasseret eller anvendt som kompost, udgør hjertet i den forførende drik.

Efterfølgende har brandet udvidet det nøje udvalgte produktsortiment med Discarded Banana Peel Rum, hvor bananskræl giver produktet et helt særligt præg. Senest har de lanceret Discarded Grape Skin Vodka, som er lavet på rester af vindrueskal- og frugtkød fra vinproduktionen.

Som det første marked uden for Storbritannien blev Discarded lanceret i Danmark i slutningen af april og er nu at finde på hylderne i førende vin- og spiritusforretninger.