3 typer drinksglas, du garanteret har misforstået

Et whiskyglas er slet ikke godt til whisky, og martiniglasset er opfundet for, at man hurtigt kan kyle sin drink over skulderen, når politiet kommer. Lær mere om glastyper og deres funktioner her.

3 glas med hemmeligheder

Whiskyglas - er det mest stil?

Denne form for glas har en helt særlig atmosfære over sig. Man ser Don Draper fra Mad Men jonglere med en formiddagsdrink i dette solide glas med tyk bund og gyngende is.
Et whiskyglas kaldes også 'old fashioned' eller et lowballglass. Det er også blevet moderne at servere White Russians i denne glastype.
Formen på glasset er dog mere nostalgi end funktion, for en årgangswhisky ville folde sig bedre ud i et sherryglas, hvor væsken holdes mere 'på plads', og duften ikke slipper væk. Det er dog ikke så maskulint og cool, så old fashioned bevarer sin position.
Ægte whisky-kendere sætter heller ikke pris på, at der kommer for meget is i drinken – det opløser de mange nuancer.

Martiniglas - let at slynge over skulderen

Det siges, at i 20'erne blev martiniglasset det mest populære cocktailglas i USA på grund af forbuddet mod alkohol. Med martiniglasset kunne man hurtigere smide sin drink over skulderen, når politiet rykkede ind … Det er nok snarere et spørgsmål om temperatur og stil. En martini skal være kold og have stor overflade. Husk i øvrigt at holde rigtigt på martinien – ALDRIG håndflade mod selve glasset.

Vinglas - hvidvinen bliver mobbet

Små glas til hvidvin og store glas til rødvin. Det har vi lært, og de fleste af os kæmper med at finde plads i skabene til de kæmpestore rødvinsglas, der er på størrelse med baljer.
Men i virkeligheden er det en nedvurdering af hvidvin, for en god vin skal drikkes af glas med stor overflade og mulighed for at folde sig ud og få liv, uanset, om den er hvid eller rød. Der er ikke forskel på, hvordan en god hvidvin og en ditto rød opfører sig på det felt.
Det vil altså vise elegance og klasse, hvis du serverer en kvalitets-hvidvin i store Bourgogne- eller Bourdeaux-glas.