© Sollers via unsplash.com

3 lækre sommeropskrifter med syrener

Syrener emmer af forår og sommer! Og udover at dufte godt og se smukke ud, kan de faktisk også spises. Vi giver dig her 3 opskrifter, som du kan bruge de duftende sommerblomster til.

Sådan gør du syrener klar til at spise

  1. Brug kun syrener, der ikke er sprøjtede

  2. Skyl blomsterne i koldt vand. Fjern det overskydende vand ved at give dem en tur i salatslyngen

  3. Lad dem tørre på et viskestykke

  4. Pluk toppen af blomsterbladene af stilkene – det er hurtigt klaret med en saks.

© Valeria Boltneva via pexels.com

Smuk sommerdrink med syrener

Lav en lækker alkohol med smag af syrener. Det er slet ikke så svært, og den bliver utrolig smuk i farven.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Det skal du bruge

  • vodka
  • syrenblade

Sådan gør du

  1. De afplukkede blomsterblade lægges i et glas med låg
  1. Hæld vodka hen over bladene
  1. Lad glasset med vodka og syrenblade stå i et mørkt rum i 2-4 uger. Husk at ryste glasset 1 eller 2 gange om ugen
  1. Efter 2-4 uger sier du den farvede alkohol over i et andet glas. Brug alkoholen til at lave en lækker drink med det du kan lide
© Jez Timms via unsplash.com

Læskende syren-saft

Det også lækkert at lave syrenerne til saft, hvis man ikke drikker alkohol.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Det skal du bruge

  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 2 dl syrenblade

Sådan gør du

  1. Kog 2,5 dl vand sammen med en 2,5 dl sukker i 10 minutter
  1. Tilføj 2,5 dl syrenblade og lad det simre i 20 minutter
  1. Si siruppen og lad den afkøle i køleskabet
  1. Bland den afkølede sirup med lækker danskvand eller almindelig postevand
© Stuart Petrie via pexels.com

Sød sukker med smag af syrener

Bevar blomsterne og smagen i lang tid ved at lave en syren-sukker.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Det skal du bruge

  • sukker
  • syrenblade

Sådan gør du

  1. Hæld sukker i bunden af et fint syltetøjsglas
  1. Læg syrenbladene i lag mellem sukkeret.
  1. Kom låg på og stil det et mørkt sted i en måneds tid
  1. Husk at ryste glasset for at få smagen af syrenen endnu mere frem
  1. Når måneden er gået, vil du have en skøn syrensukker til dine jordbær med mælk.