Rawcake med dadelcreme
8-12 personer
Det skal du bruge:
Nøddebund:
- 150 g dadler uden sten
- 30 g kokosmel
- 100 g hasselnødder
- 2 spsk. kakaopulver
- 25 g kakaonibs
- 3-4 spsk. kokosolie
Dadelcreme:
- 100 g dadler uden sten
- 2 spsk. frosne blåbær
- 150 g nødder, fx mandler og cashewnødder
- 2 spsk. kakaopulver
- ¼ tsk. flagesalt
Topping:
- Kakaopulver
- Blå kornblomst
- Kakaonibs
- Skovsyre
Sådan gør du:
Nøddebund:
- Blend alle ingredienserne til nøddebunden i en foodprocessor.
- Beklæd en springform med en diameter på ca. 22 cm med bagepapir og og evt. kagefilm. Pres massen ned i bunden, og stil den i fryseren et par timer.
Dadelcreme:
- Kom dadler, blåbær, nødder, kakaopulver og flagesalt i en blender, og kør, til du har en tyk, fast creme.
- Tag nøddebunden ud af fryseren, og fyld cremen oven på nøddebunden. Dæk kagen med husholdningsfilm, og sæt den i fryseren et par timer.
- Opbevar derefter kagen på køl, indtil den serveres.
- Pynt kagen med drys af kakaopulver, blå kornblomst, kakaonibs og skovsyre lige inden servering.
TIP: Kagen kan også laves i en kvadratisk form og skæres ud i stænger som en slags rawbar.