© Tia Borgsmidt

Vegansk chokoladekage med dadelcreme

Denne lækre rawcake er ikke til at stå for!

Rawcake med dadelcreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Nøddebund

  • 37 g dadler uden sten
  • 7½ g kokosmel
  • 25 g hasselnødder
  • ½ spsk. kakaopulver
  • 6¼ g kakaonibs
  • 1 spsk. kokosolie

Dadelcreme

  • 25 g dadler uden sten
  • ½ spsk. frosne blåbær
  • 37 g nødder, fx mandler og cashewnødder
  • ½ spsk. kakaopulver
  • ¼ tsk. flagesalt

Topping

  • kakaopulver
  • blå kornblomst
  • kakaonibs
  • skovsyre

Sådan gør du

Nøddebund:

  1. Blend alle ingredienserne til nøddebunden i en foodprocessor.
  1. Beklæd en springform med en diameter på ca. 22 cm med bagepapir og og evt. kagefilm. Pres massen ned i bunden, og stil den i fryseren et par timer.

Dadelcreme:

  1. Kom dadler, blåbær, nødder, kakaopulver og flagesalt i en blender, og kør, til du har en tyk, fast creme.
  1. Tag nøddebunden ud af fryseren, og fyld cremen oven på nøddebunden. Dæk kagen med husholdningsfilm, og sæt den i fryseren et par timer.
  1. Opbevar derefter kagen på køl, indtil den serveres.
  1. Pynt kagen med drys af kakaopulver, blå kornblomst, kakaonibs og skovsyre lige inden servering.

Kagen kan også laves i en kvadratisk form og skæres ud i stænger som en slags rawbar.