Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vegansk chokoladekage med dadelcreme

Denne lækre rawcake er ikke til at stå for!

© Tia Borgsmidt - Det kan virke som en stor mundfuld at skulle kreere en dessert uden mælkeprodukter og æg, men denne rawcake med dadler, blåbær og rustik nøddebund er et bevis på, at det kan lade sig gøre – og endda uden at gå på kompromis. Kagen er tung og pakket med smag, lige præcis som en god chokoladekage bør være. Den store tallerken er af keramiker Lone Schubert, mens kagetallerkenerne er fra Viki Weiland.

Rawcake med dadelcreme

8-12 personer

Det skal du bruge:

Nøddebund:

  • 150 g dadler uden sten
  • 30 g kokosmel
  • 100 g hasselnødder
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 25 g kakaonibs
  • 3-4 spsk. kokosolie

Dadelcreme:

  • 100 g dadler uden sten
  • 2 spsk. frosne blåbær
  • 150 g nødder, fx mandler og cashewnødder
  • 2 spsk. kakaopulver
  • ¼ tsk. flagesalt

Topping:

  • Kakaopulver
  • Blå kornblomst
  • Kakaonibs
  • Skovsyre

Sådan gør du:

Nøddebund:

  1. Blend alle ingredienserne til nøddebunden i en foodprocessor.
  2. Beklæd en springform med en diameter på ca. 22 cm med bagepapir og og evt. kagefilm. Pres massen ned i bunden, og stil den i fryseren et par timer.

Dadelcreme:

  1. Kom dadler, blåbær, nødder, kakaopulver og flagesalt i en blender, og kør, til du har en tyk, fast creme.
  2. Tag nøddebunden ud af fryseren, og fyld cremen oven på nøddebunden. Dæk kagen med husholdningsfilm, og sæt den i fryseren et par timer.
  3. Opbevar derefter kagen på køl, indtil den serveres.
  4. Pynt kagen med drys af kakaopulver, blå kornblomst, kakaonibs og skovsyre lige inden servering.

TIP: Kagen kan også laves i en kvadratisk form og skæres ud i stænger som en slags rawbar.

Relaterede Artikler