Vaniljeis med citron og chokoladesmåkager

Hjemmelavede kager er svære at stå for. Især når de er lavet med chokolade og serveres med en florlet vanillieis.

© bobedre.dk

Vi bager en dejligt stor portion, når vi alligevel er i gang, og gemmer overskuddet, når desserten er spist op.

Ca. 70 kager

smør 225 g
sukker 150 g
vaniljesukker 2 tsk.
chokolade 200 g
mørkæg 1 stk.
hvedemel 3½ dl
kakao 1¼ dl
bagepulver ½ tsk.

Til 4 personer

vaniljeis 1 l god
citron 1 stk. økologisk
piskefløde 2 dl
chokoladesmåkager 12 stk.

• Smelt smør i en gryde, uden at det tager farve.

• Pisk det sammen med sukker og vaniljesukker i en skål.

• Smelt chokoladen, og kom den i smørblandingen.

• Pisk ægget heri.

• Bland mel, kakao og bagepulver sammen, og vend i.

• Sæt dejen i køleskab i 30 min.

• Tag ud, og del i to dele. Rul dejen til to pølser med en diam. på 3-4 cm.

• Rul dejen ind i bagepapir, og læg i køleskabet i min. 1 time, men gerne længere.

• Sæt ovnen på 165° ved varmluft.• Læg bagepapir på 2-3 bageplader.

• Skær dejen i 8-10 cm tykke skiver, og læg dem på bagepladerne.

• Bag kagerne, indtil de er lidt mere gyldne end dejens farve. Kig efter 12 minutter. I nogle ovne skal kagerne have op til 16 minutter.

• Afkøl, og opbevar i kagedåse.

• Rør isen sammen med skallen fra næsten en hel citron.

• Pisk fløden til skum, og vend med isen. Bræk kagerne i mindre stykker, og vend også dem i isen.

• Servér straks med reven citronskal og et par ekstra kager på siden af tallerkenen.