Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tekager

Denne opskrift på små kransekager gemmer på en skøn overraskelse – nemlig en fin smag af grøn te ...

© Frederikke Heiberg

Pynt de fine små kager med glasur af pasteuriseret æggehvide og flormelis.

Opskrift:
marcipan 500 g
stødt melis 200 g
æggehvider ½ dl
japansk grøn te ca. 3 tsk., fx Macha

Del marcipanen i mindre stykker, og kom den i en røremaskine.

Rør stødt melis og æggehvider sammen i en skål. Sæt den i lunt vandbad, og rør rundt en gang imellem. Sørg for, at vandbadet ikke er varmere end 40°. Sukkeret skal opløses helt. Tilsæt den grønne te, og hæld massen over marcipanen under omrøring. Blandingen er færdig, når den er homogen.

Kom kransekagemassen i en beholder, og stil den i køleskabet i nogle timer, så den kan køle af og sætte sig. Form kransekagemassen til små kager, og bag dem gyldenbrune ved 190°.

TIP: Undgå, at kagerne bliver for mørke i bunden – bag dem på dobbelt bageplade.

Relaterede Artikler