Tekager

Denne opskrift på små kransekager gemmer på en skøn overraskelse – nemlig en fin smag af grøn te ...

© Frederikke Heiberg

Pynt de fine små kager med glasur af pasteuriseret æggehvide og flormelis.

Opskrift:
marcipan 500 g
stødt melis 200 g
æggehvider ½ dl
japansk grøn te ca. 3 tsk., fx Macha

Del marcipanen i mindre stykker, og kom den i en røremaskine.

Rør stødt melis og æggehvider sammen i en skål. Sæt den i lunt vandbad, og rør rundt en gang imellem. Sørg for, at vandbadet ikke er varmere end 40°. Sukkeret skal opløses helt. Tilsæt den grønne te, og hæld massen over marcipanen under omrøring. Blandingen er færdig, når den er homogen.

Kom kransekagemassen i en beholder, og stil den i køleskabet i nogle timer, så den kan køle af og sætte sig. Form kransekagemassen til små kager, og bag dem gyldenbrune ved 190°.

TIP: Undgå, at kagerne bliver for mørke i bunden – bag dem på dobbelt bageplade.

Relaterede Artikler