
Syndigt lækker pærefrangipane med dulce de leche-parfait
Denne dessert er det perfekte, søde punktum på en lækker middag, og den bliver uden tvivl et hit blandt gæsterne.
AfLone Kjær
Opskrift på pærefrangipane med dulce de leche-parfait
Denne lækre dessert består af en velsmagende, saftig kage med pære og en vidunderlig parfait med flydende karamel.
DULCE DE LECHE-PARFAIT
æggeblommer 4 pasteuriserede (svarer til 2 bægre)
rørsukker 75 g lyst
vaniljestang korn af 1 stk.
piskefløde 2 dl
mascarpone 250 g
dulce de leche 1 dl
PÆREFRANGIPANE - 8 små kager
smør 100 g
sukker 100 g
mandelmel 100 g
hvedemel 50 g
æg 2 stk.
hvid chokolade 50 g
pærer 4 stk.
abrikosmarmelade 4 spsk.
mandelflager 50 g
### Sådan gør du
DULCE DE LECHE-PARFAIT
Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljekorn luftigt. Pisk fløden til skum. Tilsæt mascarpone, og pisk forsigtigt, til cremen er ensartet. Vend forsigtigt cremen i æggesnapsen til en ensartet creme.
Hæld cremen i en beholder med låg og frys i ca. 4 timer. Når iscremen er halvfrossen, røres den med dulce de leche, hvorefter den fryses igen.
PÆREFRANGIPANE
Tænd ovnen ved 175 °.
Rør smør med sukker, mandelmel, hvedemel og æg.
Hak chokoladen og kom i dejen. Fordel dejen i en smurt form ca. 10 x 30 cm.
Halvér pærerne, fjern kernehus og fordel de halve pærer i dejen – gerne med stilk. Lun abrikosmarmeladen og pensl over pærerne. Drys med mandelflager, og bag kagen i ovnen i ca. 15 min., til den er gyldenbrun. Afkøl kagen.
* Servér med dulce de leche-parfait.