© Anders Schønnemann

Syndigt lækker pærefrangipane med dulce de leche-parfait

Denne dessert er det perfekte, søde punktum på en lækker middag, og den bliver uden tvivl et hit blandt gæsterne.

Opskrift på pærefrangipane med dulce de leche-parfait

Denne lækre dessert består af en velsmagende, saftig kage med pære og en vidunderlig parfait med flydende karamel. DULCE DE LECHE-PARFAIT æggeblommer 4 pasteuriserede (svarer til 2 bægre) rørsukker 75 g lyst vaniljestang korn af 1 stk. piskefløde 2 dl mascarpone 250 g dulce de leche 1 dl
PÆREFRANGIPANE - 8 små kager smør 100 g sukker 100 g mandelmel 100 g hvedemel 50 g æg 2 stk. hvid chokolade 50 g pærer 4 stk. abrikosmarmelade 4 spsk. mandelflager 50 g ### Sådan gør du
DULCE DE LECHE-PARFAIT Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljekorn luftigt. Pisk fløden til skum. Tilsæt mascarpone, og pisk forsigtigt, til cremen er ensartet. Vend forsigtigt cremen i æggesnapsen til en ensartet creme. Hæld cremen i en beholder med låg og frys i ca. 4 timer. Når iscremen er halvfrossen, røres den med dulce de leche, hvorefter den fryses igen.

PÆREFRANGIPANE Tænd ovnen ved 175 °. Rør smør med sukker, mandelmel, hvedemel og æg. Hak chokoladen og kom i dejen. Fordel dejen i en smurt form ca. 10 x 30 cm. Halvér pærerne, fjern kernehus og fordel de halve pærer i dejen – gerne med stilk. Lun abrikosmarmeladen og pensl over pærerne. Drys med mandelflager, og bag kagen i ovnen i ca. 15 min., til den er gyldenbrun. Afkøl kagen. * Servér med dulce de leche-parfait.

© Anders Schønnemann