Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Syndigt lækker pærefrangipane med dulce de leche-parfait

Denne dessert er det perfekte, søde punktum på en lækker middag, og den bliver uden tvivl et hit blandt gæsterne.

© Anders Schønnemann

Opskrift på pærefrangipane med dulce de leche-parfait

Denne lækre dessert består af en velsmagende, saftig kage med pære og en vidunderlig parfait med flydende karamel. DULCE DE LECHE-PARFAIT æggeblommer 4 pasteuriserede (svarer til 2 bægre) rørsukker 75 g lyst vaniljestang korn af 1 stk. piskefløde 2 dl mascarpone 250 g dulce de leche 1 dl
PÆREFRANGIPANE - 8 små kager smør 100 g sukker 100 g mandelmel 100 g hvedemel 50 g æg 2 stk. hvid chokolade 50 g pærer 4 stk. abrikosmarmelade 4 spsk. mandelflager 50 g ### Sådan gør du
DULCE DE LECHE-PARFAIT Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljekorn luftigt. Pisk fløden til skum. Tilsæt mascarpone, og pisk forsigtigt, til cremen er ensartet. Vend forsigtigt cremen i æggesnapsen til en ensartet creme. Hæld cremen i en beholder med låg og frys i ca. 4 timer. Når iscremen er halvfrossen, røres den med dulce de leche, hvorefter den fryses igen.

PÆREFRANGIPANE Tænd ovnen ved 175 °. Rør smør med sukker, mandelmel, hvedemel og æg. Hak chokoladen og kom i dejen. Fordel dejen i en smurt form ca. 10 x 30 cm. Halvér pærerne, fjern kernehus og fordel de halve pærer i dejen – gerne med stilk. Lun abrikosmarmeladen og pensl over pærerne. Drys med mandelflager, og bag kagen i ovnen i ca. 15 min., til den er gyldenbrun. Afkøl kagen. * Servér med dulce de leche-parfait.

© Anders Schønnemann

Relaterede Artikler