© Pia Enghild

Sommerblommer

Opskrift på blommer med vaniljecreme og mandelcrumble.

Opskrift til 4 personer

blommer 8 stk.
ahornsirup 2 spsk.

Crumble
mandler 60 g
mel 80 g
rørsukker 60 g
smør 75 g, i små tern
kanel 1 tsk.

Vaniljecreme
vanilje 1 stang
flormelis 2 spsk.
fløde 1 1/2 dl
cremefraiche 18 %, 1 1/2 dl

Halvér blommerne, og fjern stenene. Læg blommerne i en bradepande, og mariner dem med ahornsirup. Crumble: Hak mandlerne fint, kom dem i en skål, og bland resten af crumbleingredienserne deri, rør det sammen, indtil konsistensen er ligesom brødkrummer. Smuldr det ud over blommerne. Sæt bradepanden direkte på grillen, og læg låg på grillen. Grill blommecrumblen i ca. 20 min. til crumblen er sprød, og blommerne møre. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bland dem med sukker i en skål. Hæld fløde og cremefraiche deri, og pisk det stift. Servér blommerne med vaniljecreme.
Hvid tallerken, Pura, designet af Cecilie Manz, Kähler. Bestik, New York, Georg Jensen. Glasskål, Holmegaard.

Tip: Du kan også kaste forskellige tørrede krydderurter, te, og små stykker barkflis på grillen. Derved kan du tilføje en krydret, røget smag til den råvare, du griller.