Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sommerblommer

Opskrift på blommer med vaniljecreme og mandelcrumble.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

blommer 8 stk.
ahornsirup 2 spsk.

Crumble
mandler 60 g
mel 80 g
rørsukker 60 g
smør 75 g, i små tern
kanel 1 tsk.

Vaniljecreme
vanilje 1 stang
flormelis 2 spsk.
fløde 1 1/2 dl
cremefraiche 18 %, 1 1/2 dl

Halvér blommerne, og fjern stenene. Læg blommerne i en bradepande, og mariner dem med ahornsirup. Crumble: Hak mandlerne fint, kom dem i en skål, og bland resten af crumbleingredienserne deri, rør det sammen, indtil konsistensen er ligesom brødkrummer. Smuldr det ud over blommerne. Sæt bradepanden direkte på grillen, og læg låg på grillen. Grill blommecrumblen i ca. 20 min. til crumblen er sprød, og blommerne møre. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bland dem med sukker i en skål. Hæld fløde og cremefraiche deri, og pisk det stift. Servér blommerne med vaniljecreme.
Hvid tallerken, Pura, designet af Cecilie Manz, Kähler. Bestik, New York, Georg Jensen. Glasskål, Holmegaard.

Tip: Du kan også kaste forskellige tørrede krydderurter, te, og små stykker barkflis på grillen. Derved kan du tilføje en krydret, røget smag til den råvare, du griller.

Relaterede Artikler