Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Saftige kager med hasselnødder

Ideel opskrift til de kolde vinteraftener

© Frederikke Heiberg

Opskrift på 15-20 små kager

æg 3 stk.
sukker 145 g
honning 100 g
sødmælk 2 dl
vaniljekornene af ½ stang
hvedemel 150 g
bagepulver 1 tsk. med top
hasselnøddemel 180 g, du kan sagtens selv lave dette ved at blende ristede hasselnødder til mel
smør 140 g
hasselnødder 50 g, ristede og knuste

Forvarm ovnen til 190°. Pisk æg, sukker, honning, mælk og vaniljekorn sammen, gerne i en røremaskine. Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål, vend hasselnøddemel i, og vend det hele i æggeblandingen. Smelt smør i en lille gryde, og bland derefter de knuste hasselnødder i, inden du vender det i dejen.

Kom dejen i små bageforme, gerne af gummi, og bag dem i 12-15 minutter, til de er gyldne. Tag dem ud, og lad dem afkøle på en rist.

Relaterede Artikler