© Frederikke Heiberg

Saftige kager med hasselnødder

Ideel opskrift til de kolde vinteraftener

Opskrift på 15-20 små kager

æg 3 stk.
sukker 145 g
honning 100 g
sødmælk 2 dl
vaniljekornene af ½ stang
hvedemel 150 g
bagepulver 1 tsk. med top
hasselnøddemel 180 g, du kan sagtens selv lave dette ved at blende ristede hasselnødder til mel
smør 140 g
hasselnødder 50 g, ristede og knuste

Forvarm ovnen til 190°. Pisk æg, sukker, honning, mælk og vaniljekorn sammen, gerne i en røremaskine. Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål, vend hasselnøddemel i, og vend det hele i æggeblandingen. Smelt smør i en lille gryde, og bland derefter de knuste hasselnødder i, inden du vender det i dejen.

Kom dejen i små bageforme, gerne af gummi, og bag dem i 12-15 minutter, til de er gyldne. Tag dem ud, og lad dem afkøle på en rist.