Rødgrød & tuiles med lakridsgranulat

Få sommeren til at vare lidt længere med denne smagfulde opskrift på rødgrød serveret med fløde og sprøde tuiles.

Opskrift på rødgrød med fløde og tuiles med lakridsgranulat

© Ulf Svane

Opskrift på tuiles med lakridsgranulat

smør 70 g blødt brun farin 125 g mel 125 g bagepulver 1⁄2 tsk. salt 1 knivspids fint vand 4 spsk. (stuetemperatur) lakridsgranulat 3 spsk. (calabrisk lakrids) ### Sådan gør du
•Pisk smør og brun farin luftigt. Tilsæt derefter mel, bagepulver og salt. Kom vand i, lidt ad gangen. Vær opmærksom på, at dejen ikke bliver for våd. •Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse af 2 mm. Lad dejen hvile i køleskab i en time. •Forvarm ovnen til 180°C. •Brug en rund udstikker til at lave runde tuiles. Drys med lakridsgranulat. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. •Tag dem ud, og lad dem afkøle på en kagerulle, så de får en buet form. Opbevar dem i en tætsluttende beholder. ### Opskrift på rødgrød med fløde
hindbær 300 g jordbær 425 g ribs 125 g solbær 200 g vaniljestang 1 stk. vand 1⁄2 l sukker 100 g (mere eller mindre) kartoffelmel 2 spsk. bær lidt blandede friske til pynt mandler smuttede og hakkede ### Sådan gør du
•Klargør bærrene, og kom dem i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom korn og stang i gryden, og stil den over svag varme. Tilsæt 1⁄2 liter koldt vand. Skru lidt op for varmen, og bring det hele til kogepunktet. Lad derefter bærrene simre under låg, indtil bærrene er kogt ud. Smag til med sukker. •Opløs kartoffelmel i en smule koldt vand i en lille skål. Tag gryden af varmen, og tilsæt stivelsen under omrøring. Hæld grøden i en skål eller tætsluttende beholder, og lad den afkøle helt i køleskab. Anret rødgrøden i portionsskåle pyntet med bær og hakkede mandler. Nydes med piskefløde til og de sprøde tuiles med lakridsgranulat.

© Ulf Svane

Relaterede Artikler