© Anders Schønnemann

Ristet mandel-is med toner af citrongræs – jordbærsauce hertil

Hjemmelavet is hører sommeren til – her med mandler og en svag, frisk smag af citrongræs.

Hjemmelavet is bliver bedst med en ismaskine. Men har du ikke sådan en, kan du selv være ismaskine og piske ismassen igennem 3-4 gange, imens den indfryses.

Opskrift til 4 personer

citrongræs 2 stk.
vand 1 dl
piskefløde 1 dl
mandler 1 dl, hele
æggeblommer 4 stk.
sukker 1 dl
piskefløde 4 dl
jordbær 250 g, modne og søde
honning 1 spsk.
balsamisk eddike 1 tsk.

Flæk citrongræsset på langs, og skær over en gang.

Kom i en lille gryde med vand og 1 dl fløde.

Varm op til kogepunktet, med lad ikke koge.

Tag fra komfuret, og læg låg på.

Lad blandingen afkøle helt.

Fisk citrongræsset op, og hæld flødeblandingen op i en blender.

Kom mandler heri, og blend mandlerne helt fint.

Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk sammen.

Rør mandel-blandingen heri.

Pisk de 4 dl fløde til skum, og vend i.

Rør cremen til is på maskine – eller i fryseren.

Kom jordbær, honning og eddike i en blender, og blend sammen, lige før du skal servere isen.

Server is med lidt jordbærsauce henover.