Ristet mandel-is med toner af citrongræs – jordbærsauce hertil

Hjemmelavet is hører sommeren til – her med mandler og en svag, frisk smag af citrongræs.

© Anders Schønnemann

Hjemmelavet is bliver bedst med en ismaskine. Men har du ikke sådan en, kan du selv være ismaskine og piske ismassen igennem 3-4 gange, imens den indfryses.

Opskrift til 4 personer

citrongræs 2 stk.
vand 1 dl
piskefløde 1 dl
mandler 1 dl, hele
æggeblommer 4 stk.
sukker 1 dl
piskefløde 4 dl
jordbær 250 g, modne og søde
honning 1 spsk.
balsamisk eddike 1 tsk.

Flæk citrongræsset på langs, og skær over en gang.

Kom i en lille gryde med vand og 1 dl fløde.

Varm op til kogepunktet, med lad ikke koge.

Tag fra komfuret, og læg låg på.

Lad blandingen afkøle helt.

Fisk citrongræsset op, og hæld flødeblandingen op i en blender.

Kom mandler heri, og blend mandlerne helt fint.

Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk sammen.

Rør mandel-blandingen heri.

Pisk de 4 dl fløde til skum, og vend i.

Rør cremen til is på maskine – eller i fryseren.

Kom jordbær, honning og eddike i en blender, og blend sammen, lige før du skal servere isen.

Server is med lidt jordbærsauce henover.

Relaterede Artikler