© Frederikke Heiberg

Rabarbertrifli

Opskrift på hjemmelavede makroner - Selvfølgelig bager du dem selv ...

Opskrift:
spanske mandler 200 g, uden skal
flormelis 200 g
æggehvide 1 stk.

Mal de afskallede mandler til mandelmel i en blender. Bland mandelmel med flormelis i en skål, og rør det sammen med æggehviden. Det er vigtigt, at massen er homogen og til at sprøjte ud igennem en sprøjtepose. Hvis ikke, kan du tilsætte en anelse mere æggehvide. Sprøjt massen ud i en størrelse som en gammeldags 5-krone, og bag i en 150° varm ovn i ca. 15-20 minutter. Brug ca. 20 makroner til triflien. Gem resten til kaffen.

Rabarberkompot
rabarber 300 g, friske
vanilje 1 stang stang god, gerne polynesisk
vand 3 dl, koldt
sukker 275 g

Vask rabarberne, og skær dem ud i mindre stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljestang og korn i en kasserolle med vand og sukker. Kog det op. Kom rabarberne i, og kog lige på kogepunktet, ikke bulderkoge, til kompotten begynder at tykne let, det tager ca. 15 minutter. Lad kompotten afkøle.

Vaniljecreme
sødmælk 4 dl (letmælk er også fint)
vanilje ½ stang god, gerne polynesisk
æggeblommer 3 stk.
sukker 40 g

Kom mælken i en lille kasserolle med den flækkede vaniljestang. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret, hæld lidt af den varme mælk over, og hæld det hele tilbage i kasse-rollen med mælken. Leger massen over svag varme til den rammer 85°. Si den, og lad den køle af - gerne natten over. Bland kompotten lagvis med cremen umiddelbart før servering. Knus makronerne, og vend dem i. Anret triflien i små skåle eller glas, og top med lidt flødeskum.