Det sure med det søde kombineres i opskriften på denne delikat rabarbertærte med kokos og brændt marengs. Dessert-gafler fra Erik Bagger.
Rabarbertærter med kokos og brændt marengs
De klassiske små tærter gemmer på spæde rabarber og kokos. Den søde marengs pynter kagerne og klæder de syrlige rabarber.
Ca. 6 små tærter
Det skal du bruge:
Mørdej
100 g hvedemel
50 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
60 g smør
1 æggeblomme
Rabarberkompot
300 g rensede rabarber skåret i små stykker
75 g sukker
korn af 1 stang vanilje
2-3 spsk. kokos
små tærteforme
Marengs
1 æggehvide
1 tsk. citronsaft
50 g sukker
spiselige blomster til pynt
sølvdrys
Sådan gør du:
Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis og vaniljesukker. Smuldr smørret heri, og saml dejen hurtigt med æggeblommen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 1 time, før den rulles ud.
Tænd ovnen på 180 °.
Skær rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde med sukker og vaniljekorn. Lad rabarberne simre ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen, og vend rabarberne med kokos.
Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir og udstik, så den passer i størrelsen til de små tærteforme. Skær overskydende kanter af, og fyld bundene med bagepapir og tærtekugler. Bag bundene i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Fjern tærtekugler og bagepapir.
Fordel rabarberkompotten på de bagte tærtebunde.
Pisk æggehviden stiv med citronsaft og sukkeret. Kom marengs i en sprøjtepose med tylle, og top på tærterne i små dutter. Brænd med en creme brulé-brænder, og pynt med spiselige blomster og sølvstøv.