Rabarbertærte © Frederikke Heiberg

Rabarbertærte

Prøv denne lækre opskrift på choko-rabarbertærte.

Opskrift på tærtebund (2 stk.):
smør 150 g, blødt
flormelis 90 g
mandelmel 35 g
salt ½ tsk.
æg 2
hvedemel 250 g

Kom smør i en skål, og rør sammen med flormelis, mandelmel og salt. Rør æggene i et ad gangen.
Rør mel i, og rør hele dejen godt sammen. Læg på køl i min. 1 time.

Tag dejen ud, rul den tyndt ud, og læg den i en 17-18-cm-tærteform med løs bund. Stil på køl i 20-30 min.

Tag dejen ud, prik den med en gaffel, og læg alufolie over. Hæld ris eller bønner i fyldningen, og bag dejen i ca. 18 min. ved 170°.

Fyld:
vand 3 dl, koldt
sukker 200 g
vanilje ½ stang, flækket og med kornene skrabet ud
rabarber 300 g, vasket og skåret i stykker på ca. 4 cm.
lys chokolade 400 g, gerne 40-45 % kakaoindhold
æg 3
mælk 1 dl
cremefraiche 38 % 2 ½ dl

Kom vand, sukker og vanilje i en lille kasserolle, og kog det op. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, anbring rabarberstykkerne ovenpå, og hæld den kogende lage over. Lad rabarberstykkerne trække
på køkkenbordet, indtil de er møre.

Hak chokoladen fint, og smelt den. Pisk æggene sammen i en skål. Kom mælk og cremefraiche i en lille kasserolle, og varm op til ca. 60°. Pisk den varme mælk og cremefraiche-blanding ned i æggene idt ad gangen.

Sigt cremen over i den lune chokolade, og vend det hele forsigtigt sammen. Blend gerne med en stavblender. Fyld tærteformen med den bagte dej op med chokoladecreme, og anbring rabarberne
oven på cremen. Bag ved 110° i ca. 50 min.