© Anders Schønnemann

Rabarbergrød med vaniljecreme og pistaciegranola

Nyoptrukne rabarber smager vidunderligt kogt til en letflydende grød. Vi serverer grøden med en sød vaniljecreme og en crunch-granola.

4 personer

GRANOLA
50 g speltflager eller grovvalsede havregryn
25 g græskarkerner
50 g flydende honning
50 g pistacienødder

RABARBERGRØD
1 kg rensede rabarber
2 spsk. friskrevet ingefær 8 dl vand
200 g rørsukker
2-3 spsk. kartoffelmel
2 spsk. koldt vand
lidt sukker til drys

VANILJECREME
2 dl letmælk
2 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje
1 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 stk.)
1 dl piskefløde
1 potte skovsyre

GRANOLA
• Bland speltflager med græskarkerner og honning, så godt du nu kan. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og bag ved 175° i 15-20 min., til den er gylden. Vend i den undervejs, så honningen fordeler sig. Afkøl granolaen, inden den vendes med hakkede pistacienødder.

RABARBERGRØD
• Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber, ingefær og vand i en gryde og kog i ca. 10 min., til rabarberne er møre. Tilsæt rørsukker og kog yderligere ca. 5 min. Smag, om grøden er sød nok, ellers tilsæt lidt sukker. Si grøden, og hæld saften tilbage i gryden. Kog saften op.
• Rør en jævning af kartoffelmel og koldt vand. Når grøden har kogt, tages gryden af varmen, og jævningen kommes i under omrøring, til grøden har en passende konsistens. Hæld grøden i skåle og drys med lidt sukker.

VANILJECREME
Kom mælk, sukker, vaniljekorn og æggeblommer i en lille gryde og kog op ved svag varme, til cremen tykner. Tag cremen af varmen, og pisk i den, så den ikke trækker skind. Afkøl cremen. Pisk fløden til skum og vend den i cremen. Servér rabarbergrød med vaniljecreme og pistaciegranola. Pynt med skovsyre.