Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rabarbergrød med vaniljecreme og pistaciegranola

Nyoptrukne rabarber smager vidunderligt kogt til en letflydende grød. Vi serverer grøden med en sød vaniljecreme og en crunch-granola.

© Anders Schønnemann

4 personer

GRANOLA
50 g speltflager eller grovvalsede havregryn
25 g græskarkerner
50 g flydende honning
50 g pistacienødder

RABARBERGRØD
1 kg rensede rabarber
2 spsk. friskrevet ingefær 8 dl vand
200 g rørsukker
2-3 spsk. kartoffelmel
2 spsk. koldt vand
lidt sukker til drys

VANILJECREME
2 dl letmælk
2 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje
1 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 stk.)
1 dl piskefløde
1 potte skovsyre

GRANOLA
• Bland speltflager med græskarkerner og honning, så godt du nu kan. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og bag ved 175° i 15-20 min., til den er gylden. Vend i den undervejs, så honningen fordeler sig. Afkøl granolaen, inden den vendes med hakkede pistacienødder.

RABARBERGRØD
• Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber, ingefær og vand i en gryde og kog i ca. 10 min., til rabarberne er møre. Tilsæt rørsukker og kog yderligere ca. 5 min. Smag, om grøden er sød nok, ellers tilsæt lidt sukker. Si grøden, og hæld saften tilbage i gryden. Kog saften op.
• Rør en jævning af kartoffelmel og koldt vand. Når grøden har kogt, tages gryden af varmen, og jævningen kommes i under omrøring, til grøden har en passende konsistens. Hæld grøden i skåle og drys med lidt sukker.

VANILJECREME
Kom mælk, sukker, vaniljekorn og æggeblommer i en lille gryde og kog op ved svag varme, til cremen tykner. Tag cremen af varmen, og pisk i den, så den ikke trækker skind. Afkøl cremen. Pisk fløden til skum og vend den i cremen. Servér rabarbergrød med vaniljecreme og pistaciegranola. Pynt med skovsyre.

Relaterede Artikler