© Lars Ranek

Rabarber med hvid chokolade

og lidt sprødt imellem ...

Opskrift til 8-10 personer

rabarber ca. 1 kg, gerne slanke og røde
vaniljestang 1 stk. stang og korn herfra
vand ½ l
sukker 100 g, stødt

Forvarm ovnen til 200°.

Vask rabarberne, skær enderne af og skær dem ud i stykker af 10 cm.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom nu vaniljestang og korn i en kasserolle med vand og sukker, og kog op.

Tag gryden af varmen.

Læg et stykke bagepapir i bunden af et ildfast fad, og læg rabarber-stykkerne i lige rækker.

Hæld sukkerlagen over stykkerne, men gem 1 dl, og sæt dem i ovnen i ca. 20 min., indtil de er møre, men ikke udkogte. Mærk efter. Stykkerne må ikke falde fra hinanden. Afkøl.

Sprød tuile
sukker 200 g
hvedemel 60 g
rabarbersaft 1 dl (fra lagen)
smør 125 g, smeltet

Kom sukker, mel, rabarbersaft og smeltet smør i en skål, og rør det sammen, til blandingen er ensartet.

Kom dejen i en tætsluttende beholder, og afkøl den.

Forvarm ovnen til 180°.

Smør dejen ud med en paletkniv i et meget tyndt lag på et bageunderlag i den form, du ønsker, fx rektangulær, så den passer med dine rabarberstykker. Bag tuilen i ca. 6 min., eller indtil den er mørk, men stadig gylden. Afkøl.

Beregn 3-4 stykker pr. portion.

Hvid chokolademousse
sødmælk 1¼ dl
husblas 1 blad
hvid chokolade 230 g
piskefløde 2½ dl

Bring mælken i kog i en lille gryde.

Læg husblasen i blød i en stor skål med koldt vand. Knug den, og kom den i den varme mælk.

Hak den hvide chokolade groft, og kom den i en skål. Hæld først en 1/3 af den varme mælk over chokoladen, og pisk med et piskeris, til du får en glansfuld kerne. Tilsæt resten af mælken, og rør, til blandingen er ensartet.

Pisk fløden til blødt skum, og vend i den lunkne chokoladeblanding. Hæld moussen i en sprøjtepose, bind en knude og læg den i køleskab, til moussen har sat sig.

Nu skal du anrette: Klip et lille hul på sprøjteposen, og sprøjt to-tre bittesmå klatter mousse på en tallerken, og læg rabarbere omkring.

Læg et stykke tuile ovenpå, og læg nu hurtigt små stænger af rabarber ved siden af hinanden, med mousse i mellem. Gentag det hele – og afslut med en tuile på toppen.

Pynt evt. med lidt indkogt sirup på tallerkenen, og servér med det samme.