Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Popcorn Creme Caramel

De karamelliserede popcorn på toppen giver et knasende og overraskende element til den syndige dessert.

Popcorn Creme Caramel

© Atelier Ea / Camilla Drost

Popcorn Creme Caramel

© Atelier Ea / Camilla Drost

Popcorn Creme Caramel

8 stk.

Denne dessert kombinerer nogle af mine absolut ynglingselementer, når det kommer til det søde køkken; den klassiske franske creme caramel og karamelpopcorn.

Det skal du bruge

Popcorn

  • 1/2 dl solsikkeolie
  • 1 dl popcorn

Karamel

  • 200 gram sukker
  • Saft af 1/2 citron

Popcorn creme caramel

  • 30 gram popcorn
  • 5 dl sødmælk
  • 1 dl fløde (38%)
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 75 gram sukker

Karamel popcorn

  • 1 liter popcorn
  • 140 gram sukker
  • 20 gram sirup
  • 30 gram smør, stuetempereret
  • 1/2 tsk natron
  • Et drys havsalt

Sådan gør du

Popcorn

  1. Tilbered popcornene i olien som beskrevet på pakken.
  2. Hæld de færdige popcorn over i en skål.

Popcorn creme caramel

  1. Stil 8 små souffléforme frem.
  2. Lav en karamel; smelt sukkeret i en kasserolle ved middel varme.
  3. Sørg for at alt sukkeret smelter ensartet.
  4. Rør rundt i det, hvis det er ved at brænde på.
  5. Tag kasserollen af varmen og tilsæt citronsaften.
  6. Rør rundt til karamellen er ensartet.
  7. Hæld straks karamellen i souffléformene. Stil dem til side.
  8. Tag 30 gram af de nypoppede popcorn og tilføj dem til en blender sammen med mælk.
  9. Lad det trække i 15 minutter.
  10. Blend mælken i 30 sekunder.
  11. Passér gennem en finmasket si.
  12. Varm ovnen op til 150 C varmluft.
  13. Afmål 4 dl popcornmælk og tilføj mælken til en kasserolle sammen med fløde.
  14. Varm mælkefløden til kogepunktet.
  15. Pisk æg og sukker til de er lyse og skummende.
  16. Hæld den varme mælkefløde i æggemassen under konstant omrøring.
  17. Hæld cremen i souffléformene.
  18. Bag dem i et vandband i 30 minutter.
  19. De er færdige, når der ikke længere hænger creme ved, hvis man stikker en spids kniv i dem.
  20. Sæt cremerne i køleskabet og lad dem køle helt af i min. 4-6 timer.

Karamel popcorn

  1. Hæld popcornene i en stor skål.
  2. Smelt sukker og sirup i en kasserolle.
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret af 3 omgange mens der piskes.
  4. Si natron i karmellen og pisk karamellen sammen til den er ensartet.
  5. Hæld karamellen over popcornene og vend det sammen med en varmeresistent dejskraber.
  6. Fortsæt med at vende popcornene med nogle minutters mellemrum indtil de kølet af.
  7. Smag til med salt.

Servering

  1. Brug en skarp kniv til at løsne kanten på cremerne og vend dem ud på en tallerken.
  2. Pynt med karamelpopcorn.
Popcorn Creme Caramel

© Atelier Ea / Camilla Drost