Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

PANNA COTTA med blommekompot

Smagfuld Panna Cotta på hvid chokolade.

PANNA COTTA med blommekompot

© bobedre.dk

porcelænsforme eller glas 8 stk.

fløde 1 l 13%
sukker 50 g
lavendelhonning 50 g
lavendelblomster 1 g
vaniljestang 1
chokolade hvid 140 g

• Kom fløde, sukker, honning og lavendelblomster i en kasserolle og lad det simre på kogepunktet i ca. 10 min.

• Flæk vaniljestangen, og kom stang og korn i fløden. Hak chokoladen meget fint.

• Sluk for varmen under kasserollen, lad fløden afkøle i et par minutter og tilsæt chokoladen.

• Udblød husblassen i en stor skål med koldt vand, vrid al vandet ud og kom den i fløden.

• Sigt det hele over i en skål eller kande. Kør med en stavblender.

• Formene skylles med koldt vand og afdrypper lidt før massen hældes i og stilles på køl i mindst
fire timer.

• Server desserten med en blommekompot og et par søde grissinier ovenpå.

Blommekompot
blommer 500 g
rørsukker 400 g
balsamicoeddike hvid, en smule

• Skyl, tør og halver blommerne. Fjern stenene.

• Kom blommer og sukker i en gryde og rør rundt til blommerne giver lidt saft fra sig. Bring indholdet i kog.

• Lad blommerne koge ved svag varme under låg i ca. 20 minutter indtil den begynder at tykne.

• Smag evt. til med lidt hvid balsamicoeddike.

• Tag en lille smule af kompotten på en ske, og læg den i køleskabet for at se, om den vil sætte sig. Hvis ikke, skal kompotten koge lidt videre. Den bliver ikke helt fast.

• Afkøl kompotten.

Sprøde, søde grissini
smør 75 g
flormelis 60 g
vaniljestang kornene af 1?2 stang
æg 1?2
hvedemel 150 g
flormelis til pynt

• Bland smør og flormelis sammen med vaniljekorn. Tilsæt æg, og sigt melet i.

• Lad dejen hvile tildækket i køleskab i en time. • Forvarm ovnen til 200°.

• Rul dejen til meget tynde pinde på få mm’s tykkelse og ca. 15 cm lange.

• Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hvile i ca. 15 minutter.

• Bag i ca. 10 minutter.

• Afkøl og drys med flormelis inden servering.

Relaterede Artikler