PANNA COTTA med blommekompot
© bobedre.dk

PANNA COTTA med blommekompot

Smagfuld Panna Cotta på hvid chokolade.

porcelænsforme eller glas 8 stk.

fløde 1 l 13%
sukker 50 g
lavendelhonning 50 g
lavendelblomster 1 g
vaniljestang 1
chokolade hvid 140 g

• Kom fløde, sukker, honning og lavendelblomster i en kasserolle og lad det simre på kogepunktet i ca. 10 min.

• Flæk vaniljestangen, og kom stang og korn i fløden. Hak chokoladen meget fint.

• Sluk for varmen under kasserollen, lad fløden afkøle i et par minutter og tilsæt chokoladen.

• Udblød husblassen i en stor skål med koldt vand, vrid al vandet ud og kom den i fløden.

• Sigt det hele over i en skål eller kande. Kør med en stavblender.

• Formene skylles med koldt vand og afdrypper lidt før massen hældes i og stilles på køl i mindst
fire timer.

• Server desserten med en blommekompot og et par søde grissinier ovenpå.

Blommekompot
blommer 500 g
rørsukker 400 g
balsamicoeddike hvid, en smule

• Skyl, tør og halver blommerne. Fjern stenene.

• Kom blommer og sukker i en gryde og rør rundt til blommerne giver lidt saft fra sig. Bring indholdet i kog.

• Lad blommerne koge ved svag varme under låg i ca. 20 minutter indtil den begynder at tykne.

• Smag evt. til med lidt hvid balsamicoeddike.

• Tag en lille smule af kompotten på en ske, og læg den i køleskabet for at se, om den vil sætte sig. Hvis ikke, skal kompotten koge lidt videre. Den bliver ikke helt fast.

• Afkøl kompotten.

Sprøde, søde grissini
smør 75 g
flormelis 60 g
vaniljestang kornene af 1?2 stang
æg 1?2
hvedemel 150 g
flormelis til pynt

• Bland smør og flormelis sammen med vaniljekorn. Tilsæt æg, og sigt melet i.

• Lad dejen hvile tildækket i køleskab i en time. • Forvarm ovnen til 200°.

• Rul dejen til meget tynde pinde på få mm’s tykkelse og ca. 15 cm lange.

• Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hvile i ca. 15 minutter.

• Bag i ca. 10 minutter.

• Afkøl og drys med flormelis inden servering.