© Frederikke Heiberg

Melonkager med karamelliserede pekannødder

Melonerne er gode i februar og giver sødme til denne opskrift på små kager med sprøde pekan-nødder på toppen.

Opskrift til 4 personer

æg 2 stk., små
solsikkeolie 1,2 dl
sukker 2 dl
vaniljekornene fra 1/2 stang
melon 1/2 stk., gerne cantaloup
hvedemel 320 g
havsalt 1/2 tsk., groft
bagepulver 1/2 spsk.
kanel 1 spsk., stødt - gerne Ceylon
ingefær 1/2 tsk., stødt

Til glasering:
smør 50 g
brun farin 1/2 dl
pekannødder 40 g, uden skal

Tænd ovnen på 125 grader. Pisk æg, olie, sukker og vaniljekorn sammen i en skål. Skær skindet fra melonen, og fjern kernerne. Skær frugtkødet ud i mindre stykker, og blend dem til en fin konsistens. Vend melonmassen ned i dejen. Bland mel, salt, bagepulver og krydderierne i, og rør dejen godt sammen. Fordel dejen i små, smurte portionsforme og bag dem ca. 45 minutter midt i ovnen. Smelt smørret sammen med farin i en lille, tykbundet kasserolle. Farinen må gerne karamellisere og blive let brun, men pas på, den ikke bliver sort. Kom pekannødderne i, og lad dem riste med forsigtigt under omrøring i et par minutter. Stil melonkagerne på en rist med et stykke bagepapir under, og hæld den mørke pekanpraliné over, så det løber lidt ned ad siderne.

Tip: Pekannødder er en slags amerikansk valnød. Prisen er høj i forhold til fx mandler og hasselnødder, hvilket bl.a. skyldes den lange og komplicerede proces med at dyrke, høste, afskalle og sortere dem. Pekannødder har en fin, raffineret og mild smag - og så er de rige på de sunde enkeltumættede fedtsyrer, som nedsætter kolesteroltallet.