Marengs og bær er en dejlig klassiker – her er den sprøde kage lagt sammen med vaniljecreme. Tallerken fra Zara Home, og dessertvinglas fra Spiegelau.
Marengsmedaljer med vaniljecreme og bær
Sprød udenpå og lækre seje og søde indeni… silkebløde marengs lagt sammen som medaljer med blød vaniljecreme, toppet med fløde og sommerbær.
Det skal du bruge:
Marengs
3 æggehvider
150 g sukker
1 tsk. citronsaft
Vaniljecreme
2½ dl mælk
35 g sukker
korn af 1 stang vanilje
3 pasteuriserede æggeblommer
1 stor spsk. maizena
Pynt
2 ½ dl piskefløde
200 g sommerbær
evt. lidt flormelis
Sådan gør du:
Marengs
Tænd ovnen på 100 °.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen under stadig piskning. Tilsæt citronsaft, og pisk æggehviderne helt seje.
Fordel marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir i 8 lige store runde stykker – helst uden toppe – og bag dem i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter.
Vaniljecreme
Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og maizena i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 3 minutter, til den tykner. Tag cremen af varmen og afkøl. Rør i den undervejs, så den ikke klumper.
Pynt
Pisk fløden til skum. Skyl og nip bærrene.
Læg marengsmedaljerne sammen med vaniljecreme, og top med flødeskum og sommerbær. Drys lidt sigtet flormelis over.