Marengsmedaljer med vaniljecreme og bær

Marengs, vanilje og bær – en bedre kombination skal man lede længe efter!

© Anders Schønneman

Marengs og bær er en dejlig klassiker – her er den sprøde kage lagt sammen med vaniljecreme. Tallerken fra Zara Home, og dessertvinglas fra Spiegelau.

Marengsmedaljer med vaniljecreme og bær

Sprød udenpå og lækre seje og søde indeni… silkebløde marengs lagt sammen som medaljer med blød vaniljecreme, toppet med fløde og sommerbær.

Det skal du bruge:

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft

Vaniljecreme

  • 2½ dl mælk
  • 35 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 stor spsk. maizena

Pynt

  • 2 ½ dl piskefløde
  • 200 g sommerbær
  • evt. lidt flormelis

Sådan gør du:

Marengs

  • Tænd ovnen på 100 °.
  • Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen under stadig piskning. Tilsæt citronsaft, og pisk æggehviderne helt seje.
  • Fordel marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir i 8 lige store runde stykker – helst uden toppe – og bag dem i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter.

Vaniljecreme

  • Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og maizena i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 3 minutter, til den tykner. Tag cremen af varmen og afkøl. Rør i den undervejs, så den ikke klumper.

Pynt

  • Pisk fløden til skum. Skyl og nip bærrene.
  • Læg marengsmedaljerne sammen med vaniljecreme, og top med flødeskum og sommerbær. Drys lidt sigtet flormelis over.