Mangomousse med pistacie- og kardemommedrys © Anders Schønnemann

Mangomousse med pistacie- og kardemommedrys

Skønt med et par små fine kugler frisk mango til. Hertil skal du bruge et parisiennejern

Til 4 personer

husblas, 2 blade
mango, 2 stk., modne
piskefløde, 2 dl
æg 2 stk., økologiske (evt. past. hvider og blommer)
sukker, 2 spsk.
lime, 1 stk.
pistacienødder, 2 spsk. usaltede pistacienødder
kardemommefrø, 1?2 tsk., friskknuste
mango 1 stk., til lidt friske stykker at lægge ved

• Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
• Skær frugtkødet frit og blend det groft.
• Pisk fløden til skum.
• Pisk æggeblommer og sukker godt sammen i en skål.
• Pisk æggehvider til skum.
• Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og kom i en lille gryde. Smelt det over svag varme.
• Tag straks fra varmen og rør saft fra en lime ud heri.
• Hæld nu husblas og limeblandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
• Vend de piskede æggehvider i æggeblommerne.
• Vend til sidst flødeskummet forsigtigt i.
• Hæld moussen i fire små skåle, og stil på køl i 2 timer.
• Server med pistacie, knust kardemomme og frisk mango.