
Mangomousse med pistacie- og kardemommedrys
Skønt med et par små fine kugler frisk mango til. Hertil skal du bruge et parisiennejern
AfTil 4 personer
husblas, 2 blade
mango, 2 stk., modne
piskefløde, 2 dl
æg 2 stk., økologiske (evt. past. hvider og blommer)
sukker, 2 spsk.
lime, 1 stk.
pistacienødder, 2 spsk. usaltede pistacienødder
kardemommefrø, 1?2 tsk., friskknuste
mango 1 stk., til lidt friske stykker at lægge ved
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
Skær frugtkødet frit og blend det groft.
Pisk fløden til skum.
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen i en skål.
Pisk æggehvider til skum.
Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og kom i en lille gryde. Smelt det over svag varme.
Tag straks fra varmen og rør saft fra en lime ud heri.
Hæld nu husblas og limeblandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
Vend de piskede æggehvider i æggeblommerne.
Vend til sidst flødeskummet forsigtigt i.
Hæld moussen i fire små skåle, og stil på køl i 2 timer.
Server med pistacie, knust kardemomme og frisk mango.