Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Mandler og chokolade

© Anders Schønnemann

Mandler i chokolade
mander 2 dl, usmuttede
chokolade 150 g, Valrhona, evt. med orangestykker

Rist mandlerne, før du vender dem i chokolade - så smager de bedst. Det er nemmest at riste mandler i ovnen, på 200 grader i maks. 10 minutter. Hold øje med dem. På panden får de nemt små, sorte prikker. Smelt chokoladen. Kom 5-6 mandler i chokoladen ad gangen. Tag dem op med en lille kagegaffel eller lignende, afdryp, og sæt dem på bagepapir. Hvis du valgte chokolade med orangestykker: Placer et lille stykke orange på hver mandel. Lad chokoladen stivne. Drys lidt kakao over, og opbevar mandlerne køligt.

Marcipan med mandel-kaffe-knas
mandler 2 dl, usmuttede
marcipan 250 g
Amaretto 1 spsk.
kaffebønner 1 tsk, knuste

Rist mandlerne. Se mandler i chokolade. Hak mandlerne groft. Bræk marcipanen i mindre stykker, og ælt den med Amaretto og kaffe. Ælt til sidst mandlerne i. Rul marcipanen til to ruller med diameter som en 5-krone. Skær i skiver.

Marcipan med lemoncurd
marcipan 250 g
lemoncurd 2 spsk
flormelis

Drys lidt flormelis på bordet. Rul marcipanen ud i et lige stykke, 3-4 mm tykt. Smør lemoncurd ud på halvdelen af marcipanen. Fold delen uden lemoncurd over delen med lemoncurd. Tag et snapseglas eller anden lille rund udstansningsform, og pres den lige ned i marcipanen, ligesom når man bager julehjerter. Rul siderne på den runde konfekt i flormelis.

Nougat med kandiserede æbler og mandelkrymmel
Nougaten danner par med æble, og det hele bliver vendt i hakkede mandler. Tørrede abrikoser er også en mulighed.

nougat 200 g
æble 75 g, kandiserede eller tørrede
mandler 150 g, hakkede og smuttede

Skær nougat ud i mundrette stykker. Skær æblerne ud i små stykker. Pres et stykke æble ned i hvert stykke nougat. Rul, og pres nougaten i den hakkede mandel.