
Lille valnøddetærte
Nem desserttærte med creme og valnødder.
AfMørdej
smør 120 g, blødt
flormelis 80 g
mandelmel 30 g
æg 1 stk., mellemstort
vaniljestang 1?2, kornene herfra
hvedemel 235 g
salt 1?2 tsk., fint
Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det godt sammen gerne med en elpisker med dejkroge.
Tilsæt de resterende 175 g hvedemel og salt, når den første blanding er ensartet. Bland hurtigt, men grundigt, sammen.
Rul dejen ud i 2,5 mms tykkelse mellem to stykker bagepapir.
Læg den udrullede dej, stadig mellem bagepapir, i køleskabet, og lad dejen hvile i 1 time.
Forvarm ovnen til 160° ved varmluft. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule, før du trykker den ned i en tærteform.
Dæk med et stykke alufolie og fyld formen med ris eller tørrede bønner. Bag bunden sådan i ca. 15 minutter. Fjern alufolien, og ris/bønner, og prik nogle huller i bunden med en gaffel.
Bag den færdig, indtil den er gylden i farven, og afkøl tærtebunden på en bagerist.
Creme med valnødder
sukker 300 g
piskefløde 1 dl
kaffe 20 g, instant (god kvalitet)
glukosesirup 60 g
smør 150 g
valnødder 150 g (gerne friske)
Kom sukker, piskefløde, kaffe, glukosesirup og smør i en tykbundet gryde, og bring det langsomt i kog. Lad det koge til 115° brug et madlavningstermometer.
Kom valnødderne i gryden med karamellen.
Fyld nu den bagte tærtebund op med blandingen, og lad tærten afkøle ved stuetemperatur.
Servér, som den er.