Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lille valnøddetærte

Nem desserttærte med creme og valnødder.

Lille valnøddetærte

© bobedre.dk

Mørdej
smør 120 g, blødt
flormelis 80 g
mandelmel 30 g
æg 1 stk., mellemstort
vaniljestang 1?2, kornene herfra
hvedemel 235 g
salt 1?2 tsk., fint

• Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det godt sammen – gerne med en elpisker med dejkroge.
• Tilsæt de resterende 175 g hvedemel og salt, når den første blanding er ensartet. Bland hurtigt, men grundigt, sammen.
• Rul dejen ud i 2,5 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir.
• Læg den udrullede dej, stadig mellem bagepapir, i køleskabet, og lad dejen hvile i 1 time.
• Forvarm ovnen til 160° ved varmluft. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule, før du trykker den ned i en tærteform.
• Dæk med et stykke alufolie og fyld formen med ris eller tørrede bønner. Bag bunden sådan i ca. 15 minutter. Fjern alufolien, og ris/bønner, og prik nogle huller i bunden med en gaffel.
• Bag den færdig, indtil den er gylden i farven, og afkøl tærtebunden på en bagerist.

Creme med valnødder
sukker 300 g
piskefløde 1 dl
kaffe 20 g, instant (god kvalitet)
glukosesirup 60 g
smør 150 g
valnødder 150 g (gerne friske)

• Kom sukker, piskefløde, kaffe, glukosesirup og smør i en tykbundet gryde, og bring det langsomt i kog. Lad det koge til 115° – brug et madlavningstermometer.
• Kom valnødderne i gryden med karamellen.
• Fyld nu den bagte tærtebund op med blandingen, og lad tærten afkøle ved stuetemperatur.
• Servér, som den er.

Relaterede Artikler