
Lille appelsinkage med orangemarmelade
Skøn appelsinkage med orangemarmelade. Giver ca. 10 stk.
Afæg 5 stk., hele
sukker 175 g
vaniljestang 1?2 stk., kornene
hvedemel 135 g, sigtet
bagepulver 3?4 tsk.
piskefløde 0,75 dl
smør 50 g, smeltet
appelsin 1 stk., usprøjtet, reven skal og fileter
orangemarmelade 1 glas, god kvalitet
flormelis 125 g
sirup 50 g
glukosesirup 35 g
Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen. Sigt hvedemel og bagepulver sammen, og vend i.
Tilsæt piskefløde, smeltet smør og appelsinskal. Hæld dejen i en sprøjtepose, og læg på køl 1 time.
Forvarm ovnen til 150°.
Smør en form med små rum, eller en linseform med smør og drys dem med mel. Hæld det overskydende mel væk. Fyld formene 3?4 op med dejen, og bag kagerne i ca. 20 min. alt efter størrelse. Tag kagerne ud af formene og køl af.
Forvarm nu ovnen til 200°. Brug en melonudkugler, og lav en udhulning i bunden af kagerne. Gem kagestykkerne.
Kom orangemarmelade i en sprøjtepose, fyld udhulningen ud med marmelade og sæt låg på igen. Læg kagerne med bunden nedad på en bagerist.
Lav en glasur af flormelis, sirup og glukosesirup, som du varmer op med 1?2 dl vand i en lille gryde. Fordel glasuren over kagerne, sæt risten i ovnen, sluk for varmen og lad kagerne glasere i få sekunder. Servér med appelsinfileter og fx en kugle vaniljeis til.