Lille appelsinkage med orangemarmelade
© bobedre.dk

Lille appelsinkage med orangemarmelade

Skøn appelsinkage med orangemarmelade. Giver ca. 10 stk.

æg 5 stk., hele
sukker 175 g
vaniljestang 1?2 stk., kornene
hvedemel 135 g, sigtet
bagepulver 3?4 tsk.
piskefløde 0,75 dl
smør 50 g, smeltet
appelsin 1 stk., usprøjtet, reven skal og fileter
orangemarmelade 1 glas, god kvalitet
flormelis 125 g
sirup 50 g
glukosesirup 35 g

• Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen. Sigt hvedemel og bagepulver sammen, og vend i.
• Tilsæt piskefløde, smeltet smør og appelsinskal. Hæld dejen i en sprøjtepose, og læg på køl 1 time.
• Forvarm ovnen til 150°.
• Smør en form med små rum, eller en linseform med smør og drys dem med mel. Hæld det overskydende mel væk. Fyld formene 3?4 op med dejen, og bag kagerne i ca. 20 min. alt efter størrelse. Tag kagerne ud af formene og køl af.
• Forvarm nu ovnen til 200°. • Brug en melonudkugler, og lav en udhulning i bunden af kagerne. Gem kagestykkerne.
• Kom orangemarmelade i en sprøjtepose, fyld udhulningen ud med marmelade og sæt låg på igen. Læg kagerne med bunden nedad på en bagerist.
• Lav en glasur af flormelis, sirup og glukosesirup, som du varmer op med 1?2 dl vand i en lille gryde. Fordel glasuren over kagerne, sæt risten i ovnen, sluk for varmen og lad kagerne glasere i få sekunder. Servér med appelsinfileter og fx en kugle vaniljeis til.