Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lemon pie med brændt marengs og hvid chokolade

Små tærter med store smage.

Lemon pie med brændt marengs og hvid chokolade

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær - De små tærter er virkelig lækre og er en miniudgave af den klassiske lemon pie-kage. Bakke fra Montana.

Lemon pie med brændt marengs og hvid chokolade

8 små tærter

Den perfekte afslutning på en farverig, velsmagende middag: sprød mørdej med en syrlig citroncreme, brændt marengs og fin pynt.

Det skal du bruge:

Mørdej:

  • 125 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 75 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 8 små tærteforme

Citroncreme:

  • 1 blad husblas
  • Saft og skal af 2 ubehandlede citroner
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 30 g blødt smør

Brændt marengs:

  • 1 æggehvide
  • 50 g sukker

Pynt:

  • Hvide chokoladekugler fra Valrhona
  • Blå kornblomst

Sådan gør du:

Mørdej:

  1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, og rør det hurtigt sammen. Saml dejen med æggeblommen.
  2. Lad dejen hvile tildækket på køl i 1 time.
  3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir.
  4. Udstik dejen, så den passer i størrelsen til dine forme.
  5. Smør formene, og pres dejen godt ned i dem. Skær kanterne til, og prik bundene med en gaffel.
  6. Læg bagepapir over, og fyld med tørrede bønner eller keramiske tærtekugler.
  7. Bag bundene ved 175° i ca. 15 min.
  8. Fjern bønner/tærtekugler, og afkøl tærtebundene.

Citroncreme:

  1. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Kom citronsaft og -skal, sukker og æg i en gryde, og varm langsomt op under omrøring, til cremen er 80°.
  3. Tag gryden af varmen. Vrid husblas fri for vand, og opløs den i den lune citroncreme – den må ikke være for varm.
  4. Rør smørret i, så det smelter.
  5. Fordel citroncremen på de bagte tærtebunde, og sæt tærterne på køl et par timer, til citroncremen har sat sig

Brændt marengs:

  1. Pisk æggehviden stiv.
  2. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk, til marengsen er sej og blank.
  3. Fordel marengsen i to sprøjteposer med stor og lille tylle, og dekorér tærterne.
  4. Brænd marengsen gylden med en creme brulé-brænder.
  5. Pynt med hvide chokoladekugler og blå kornblomster.