Koldskål med rømme

Koldskål er sommerens bedste dessert, og derfor har Lone Kjær selvfølgelig en skøn opskrift klar til dig.

© Anders Scønnemann

DET SKAL DU BRUGE:

1 vaniljestang 2 pasteuriserede æggeblommer 75 g sukker 3 dl rømme 18 % 5 dl kærnemælk saft af 1 citron

TOPPING 200 g jordbær 1 tsk. lakridspulver biscotti eller kammerjunker

SÅDAN GØR DU:

KOLDSKÅL MED RØMME • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. • Kom æggeblommer og sukker i en skål med vaniljekorn og pisk med en elpisker – gerne i ca. 5 minutter – til en æggesnaps. Vend forsigtigt rømme i æggesnapsen, og rør dernæst koldskål med kærnemælk, til den har en cremet konsistens. Smag til med citronsaft.

TOPPING • Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i mindre stykker. • Anret koldskålen i skåle og top med jordbær, knuste biscotti eller kammerjunkere, og drys med lidt lakridspulver.