Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kold hindbærsuppe med champagne

Champagne og vin gør hindbærsuppen til en sprudlende sommerdessert – mest for voksne ...

© Frederikke Heiberg

sauternes 3 dl (eller anden sød dessertvin)
rødvin 1½ dl, gerne en beaujolais
vand 1 dl
sukker 100 g
citron ½ stk., saften herfra
vanilje ½ stang, god
frisk mynte ca. 15 blade
frisk basilikum 10-12 blade
sorte peberkorn 6 stk.
hindbær 350 g
champagne 4 dl

Fyld:
flere friske hindbær, brug også brombær og fx melon

Bring sauternes, rødvin, vand, sukker, citronsaft og den flækkede vaniljestang i kog i en lille gryde. Skru herefter ned for varmen, og tilsæt mynte, basilikum og peber. Lad suppen simre ved medium varme i 15 minutter.

Si suppen over i en skål, og lad den afkøle en smule. Hæld den derefter over hindbærrene, og sæt skålen i køleskab i mindst 8 timer.

Fordel frisk frugt og bær i fire dybe tallerkener. Tag forsigtigt hindbærrene op af suppen, og læg dem ved frugten.

Tilsæt champagnen til suppen, hæld den over frugten, og servér.