Kold hindbærsuppe med champagne

Champagne og vin gør hindbærsuppen til en sprudlende sommerdessert – mest for voksne ...

© Frederikke Heiberg

sauternes 3 dl (eller anden sød dessertvin) rødvin 1½ dl, gerne en beaujolais vand 1 dl sukker 100 g citron ½ stk., saften herfra vanilje ½ stang, god frisk mynte ca. 15 blade frisk basilikum 10-12 blade sorte peberkorn 6 stk. hindbær 350 g champagne 4 dl

Fyld: flere friske hindbær, brug også brombær og fx melon

Bring sauternes, rødvin, vand, sukker, citronsaft og den flækkede vaniljestang i kog i en lille gryde. Skru herefter ned for varmen, og tilsæt mynte, basilikum og peber. Lad suppen simre ved medium varme i 15 minutter.

Si suppen over i en skål, og lad den afkøle en smule. Hæld den derefter over hindbærrene, og sæt skålen i køleskab i mindst 8 timer.

Fordel frisk frugt og bær i fire dybe tallerkener. Tag forsigtigt hindbærrene op af suppen, og læg dem ved frugten.

Tilsæt champagnen til suppen, hæld den over frugten, og servér.

Relaterede Artikler