Klassisk æbletrifli med et twist af ingefær og sprødt rugbrødsdrys

En klassiker med et lækkert twist af ingefær, sprødt rugbrødsdrys, lakrids og mascarpone.

© Ulf Svane

Opskrift på æbletrifli med ingefær og sprødt rugbrødsdrys

Opskrift til 4 personer En klassiker med et lækkert twist af ingefær, sprødt rugbrødsdrys, lakrids og mascarpone.
DRYS fuldkornsrugbrød 100 g brun farin 1 spsk. lakridspulver 1 tsk. hasselnødder afskallede 3 spsk. ÆBLEKOMPOT madæbler fx Ingrid Marie 4 stk. ingefær 1 spsk. frisk vaniljekorn af 1 stang sukker 75 g MASCARPONECREME mascarpone piskefløde vaniljekorn af 1 stang bronzefennikel til pynt ### Sådan gør du Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i små tern og vend med brun farin. Fordel rugbrødet på en bageplade med bagepapir og rist i midten af ovnen i 10-15 min., til det er sprødt. Afkøl rugbrødet, inden det smuldres i en blender. Vend med lakridspulver og hakkede nødder. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tern. Kom æblerne i en gryde med ingefær og vaniljekorn, og lad dem koge i 5-10 min. Tilsæt sukker, til det er opløst. Afkøl. Pisk mascarpone og vaniljekorn ensartet og lind. Tilsæt fløden, og pisk til en ensartet creme. Fordel æblekompot, drys og mascarponecreme i skåle eller glas. * Pynt med bronzefennikel.

© Ulf Svane

Relaterede Artikler