© Ulf Svane

Klassisk æbletrifli med et twist af ingefær og sprødt rugbrødsdrys

En klassiker med et lækkert twist af ingefær, sprødt rugbrødsdrys, lakrids og mascarpone.

Opskrift på æbletrifli med ingefær og sprødt rugbrødsdrys

Opskrift til 4 personer En klassiker med et lækkert twist af ingefær, sprødt rugbrødsdrys, lakrids og mascarpone.
DRYS fuldkornsrugbrød 100 g brun farin 1 spsk. lakridspulver 1 tsk. hasselnødder afskallede 3 spsk. ÆBLEKOMPOT madæbler fx Ingrid Marie 4 stk. ingefær 1 spsk. frisk vaniljekorn af 1 stang sukker 75 g MASCARPONECREME mascarpone piskefløde vaniljekorn af 1 stang bronzefennikel til pynt ### Sådan gør du Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i små tern og vend med brun farin. Fordel rugbrødet på en bageplade med bagepapir og rist i midten af ovnen i 10-15 min., til det er sprødt. Afkøl rugbrødet, inden det smuldres i en blender. Vend med lakridspulver og hakkede nødder. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tern. Kom æblerne i en gryde med ingefær og vaniljekorn, og lad dem koge i 5-10 min. Tilsæt sukker, til det er opløst. Afkøl. Pisk mascarpone og vaniljekorn ensartet og lind. Tilsæt fløden, og pisk til en ensartet creme. Fordel æblekompot, drys og mascarponecreme i skåle eller glas. * Pynt med bronzefennikel.

© Ulf Svane