Jordbærsuppe med brændt marengs og sommerblomster

Sommerdessert i verdensklasse. Forfriskende, let og utroligt dekorativ. Suppe og marengs kan laves i forvejen.

© Anders Schønnemann

Sommer, sol og jordbær hører bare sammen og denne jordbærsuppe er den perfekte sommerdessert - især når den serveres med marengs og fine sommerblomster. Duge og servietter fra Broste. Tallerkener fra Pillivuyts stel Blå Bretagne. Bestik fra Ilva.

4 personer

Jordbærsuppe:
jordbær 1 kg
sukker 150 g
vand 3 dl
vaniljestang korn af 1 stang
citron saft af 1⁄2

• Skyl og nip jordbærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom jordbær, sukker, vand, vaniljekorn og -stang i en gryde.
• Kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen. Fjern vaniljestangen, og blend jordbærlagen.
• Si suppen, hvis det er nødvendigt, og afkøl.
• Smag suppen til med citronsaft.

Marengs:
æggehvider 1 bæger pasteuriserede
sukker 100 g
flagesalt
spiselige blomster fx stedsmoderblomster, hjulkrone eller tallerkensmækkere.

• Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker. Smag til med flagesalt. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetylle.
• Anret suppen i dybe tallerkener.
• Sprøjt marengsmassen ud i små dutter på et skærebræt drysset med flormelis. Brænd overfladen gylden, og løft dem forsigtig over i suppen.
• Pynt med spiselige blomster.

Relaterede Artikler