Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Jordbærsuppe med brændt marengs og sommerblomster

Sommerdessert i verdensklasse. Forfriskende, let og utroligt dekorativ. Suppe og marengs kan laves i forvejen.

© Anders Schønnemann

Sommer, sol og jordbær hører bare sammen og denne jordbærsuppe er den perfekte sommerdessert - især når den serveres med marengs og fine sommerblomster. Duge og servietter fra Broste. Tallerkener fra Pillivuyts stel Blå Bretagne. Bestik fra Ilva.

4 personer

Jordbærsuppe:
jordbær 1 kg
sukker 150 g
vand 3 dl
vaniljestang korn af 1 stang
citron saft af 1⁄2

• Skyl og nip jordbærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom jordbær, sukker, vand, vaniljekorn og -stang i en gryde.
• Kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag gryden af varmen. Fjern vaniljestangen, og blend jordbærlagen.
• Si suppen, hvis det er nødvendigt, og afkøl.
• Smag suppen til med citronsaft.

Marengs:
æggehvider 1 bæger pasteuriserede
sukker 100 g
flagesalt
spiselige blomster fx stedsmoderblomster, hjulkrone eller tallerkensmækkere.

• Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker. Smag til med flagesalt. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetylle.
• Anret suppen i dybe tallerkener.
• Sprøjt marengsmassen ud i små dutter på et skærebræt drysset med flormelis. Brænd overfladen gylden, og løft dem forsigtig over i suppen.
• Pynt med spiselige blomster.

Relaterede Artikler