
Jordbær-tarte tatin
Servér den dejlige tærte med is for at gøre den endnu bedre.
AfGitte Heidi Rasmussen
Jordbær-tarte tatin
4-6 personer
Det skal du bruge:
- ½ kg jordbær
- 25 g smør
- 75 g sukker
- 2 spsk. hyldeblomstkoncentrat
- 2 tsk. majsstivelse
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 rulle butterdej, ca. 275 g
Sådan gør du:
- Tag en tykbundet stegepande, der kan tåle varme.
- Nip, skyl, og halvér jordbærrene.
- Bring langsomt smør, sukker og hyldeblomstkoncentrat i kog i en gryde, til sukkeret er smeltet.
- Hæld karamellen ud på panden, og læg bærrene ovenpå med skærefladen opad.
- Sigt en blanding af majsstivelse og vaniljesukker hen over bærrene.
- Rul butterdejen ud, og skær den til, så den passer til stegepanden.
- Læg dejen hen over bærrene, og tryk den forsigtigt ned langs den indvendige kant på panden.
- Sæt panden på grillen ved indirekte varme eller i ovnen ved 200°, og bag tærten 15-20 min., til dejen er sprød og gylden.
- Lad tærten hvile 5-10 min.
- Løsn kanten med en paletkniv, inden tærten vendes ud på et fad.
- Servér eventuelt med is eller flødeskum.