Dessert Jordbær-tarte tatin Servér den dejlige tærte med is for at gøre den endnu bedre. Af Gitte Heidi Rasmussen — 24. juli 2020 #Tærte © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Jordbær-tarte tatin 4-6 personer Det skal du bruge: ½ kg jordbær 25 g smør 75 g sukker 2 spsk. hyldeblomstkoncentrat 2 tsk. majsstivelse 1 spsk. vaniljesukker 1 rulle butterdej, ca. 275 g Sådan gør du: Tag en tykbundet stegepande, der kan tåle varme. Nip, skyl, og halvér jordbærrene. Bring langsomt smør, sukker og hyldeblomstkoncentrat i kog i en gryde, til sukkeret er smeltet. Hæld karamellen ud på panden, og læg bærrene ovenpå med skærefladen opad. Sigt en blanding af majsstivelse og vaniljesukker hen over bærrene. Rul butterdejen ud, og skær den til, så den passer til stegepanden. Læg dejen hen over bærrene, og tryk den forsigtigt ned langs den indvendige kant på panden. Sæt panden på grillen ved indirekte varme eller i ovnen ved 200°, og bag tærten 15-20 min., til dejen er sprød og gylden. Lad tærten hvile 5-10 min. Løsn kanten med en paletkniv, inden tærten vendes ud på et fad. Servér eventuelt med is eller flødeskum. Relateret Dessert Chokoladebar med karamel og cremefraiche Dessert Karamelliseret chokoladebrownie med mascarponefrosting Dessert Limetærte: En nytænkt udgave af den franske Tarte au citron Dessert Prøv denne lækre chokoladepavlova med mokkacreme Dessert Den lækreste islagkage med blåbær, hindbær og jordbær Dessert Istoppe med smag af rabarber og hyldeblomst