Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Jordbær-tarte tatin

Servér den dejlige tærte med is for at gøre den endnu bedre.

Jærdbær-tarte tatin

© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Jordbær-tarte tatin

4-6 personer

Det skal du bruge:

  • ½ kg jordbær
  • 25 g smør
  • 75 g sukker
  • 2 spsk. hyldeblomstkoncentrat
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 rulle butterdej, ca. 275 g

Sådan gør du:

  1. Tag en tykbundet stegepande, der kan tåle varme.
  2. Nip, skyl, og halvér jordbærrene.
  3. Bring langsomt smør, sukker og hyldeblomstkoncentrat i kog i en gryde, til sukkeret er smeltet.
  4. Hæld karamellen ud på panden, og læg bærrene ovenpå med skærefladen opad.
  5. Sigt en blanding af majsstivelse og vaniljesukker hen over bærrene.
  6. Rul butterdejen ud, og skær den til, så den passer til stegepanden.
  7. Læg dejen hen over bærrene, og tryk den forsigtigt ned langs den indvendige kant på panden.
  8. Sæt panden på grillen ved indirekte varme eller i ovnen ved 200°, og bag tærten 15-20 min., til dejen er sprød og gylden.
  9. Lad tærten hvile 5-10 min.
  10. Løsn kanten med en paletkniv, inden tærten vendes ud på et fad.
  11. Servér eventuelt med is eller flødeskum.

Relaterede Artikler