© Anders Schønnemann

Jordbær med fløde og et lækkert twist

Jordbær med fløde er en ægte sommerklassiker, som er en favorit hos mange. Prøv vores version med et særligt twist!

Jordbær med friske granskud, fløde og sprød tempeh med fennikelfrø og hibiscus

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g danske jordbær
  • 1 dl fløde
  • friske granskud

Sprød tempeh

  • 50 g tempeh (rugtempeh fra Contempehrary)
  • 1 dl kokosmælk
  • ½ dl vand
  • ½ knsp knust fennikelfrø
  • ½ tsk. hibiscus

Sådan gør du

Jordbær med fløde

  1. Skyl jordbærrene, og dryp dem godt af.
  1. Nip den grønne top af jordbærrene, og del dem i ¼. Kom dem op i 4 skåle eller dybe tallerkener.
  1. Kom fløde, sprød tempeh og friske granskud på.
  1. Servér, og spis med det samme.

Sprød tempeh

  1. Skær tempeh ud i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med kokosmælk.
  1. Bring i kog, og lad det koge i 15-20 min. ved svag varme, indtil tempehen er helt blød.
  1. Kom det hele op i en blender, og blend til en tyk grød.
  1. Hvis du har svært ved at blende massen, kan du tilsætte lidt kogende vand for at gøre massen mere “smooth”.
  1. Tag massen op af blenderen, og smør den helt tyndt ud på et stykke bagepapir.
  1. Drys med fennikelfrø og hibiscus, og sæt det i ovnen ved 140° varmluft.
  1. Bag tempeh i ca. 45-60 min., til den er helt sprød og gylden.
  1. Tag tempeh ud af ovnen, og træk bagepapiret af med det samme, så tempehen ikke bliver kold og sætter sig helt fast på bagepapiret.
  1. Bræk ud i mindre flager, og kom i en lufttæt bøtte eller kagedåse.
  1. Brug flagerne på toppen af jordbær.
  1. Er også lækre at bruge oven på is eller yoghurt.